„Táborozni, jaj de jó!” Mátrafüredi tábor 2020.

2020.08.09.

2020. június 29-től július 3-ig, Mátrafüred (5 nap/4 éjszaka; 80 gyermek, 8 nevelő)

Minden évben gyerek, szülő, pedagógus részéről is nagyon várt időszak a nyári táborozás. Az idei tanév más volt, nagyon más, mint az eddigiek!

A karanténos időszak a gyerekek számára először extra vakációnak tűnt, de egyszer csak kezdett házi „börtönné” változni. Júniusra szinte már létfontosságúvá vált az online platformok használatával történő kapcsolattartás után végre a személyes találkozások örömének megélése, a vidám, közös játékok, beszélgetések élvezése. Mindez a legjobb, legszebb „díszletek” között valósulhatott meg: erdő, patak, kilátók, vár, tábortűz…

Végre együtt túrázhatott, futkározhatott, táncolhatott, játszhatott 80 kisgyermek!

Táborunk témája Noé bárkája volt. E bibliai történetre fűztük fel a programok menetét. Szuper közösséget alkotva, büszkén viseltük tábori kitűzőnket, jelvényünket a táborozás ideje alatt.

Kisvonatoztunk, fagyiztunk, meglátogattuk a gyöngyösi állatkertet. Szép kilátásban gyönyörködtünk a libegőről, a kékestetői kilátóból. A kisnánai várnál zoknicsatáztunk, kincsek után kutattunk. Mezítláb élveztük a patak hűs vizét; vidám, játékos vetélkedőkön bizonyította mindenki rátermettségét, kíváncsiságát, ügyességét. Kézműves foglalkozásunkat meghívott vendégünk (iskolánk tanulójának édesanyja), Illés Márta festőművész irányította. Gyerekeink „kézzel-lábbal” festették le tábori élményeiket a nagy lepedőkre. Nagy tetszésnek örvendett Márti kreativitása, segítőkészsége, közvetlensége, vidámsága. A festékeket Ő hozta, térítés mentesen felajánlotta a táborozók részére. Köszönettel, hálával tartozunk ezért a nagyon szép délelőttért.

A sok-sok nevetés, a közös éneklések, táncok, az elemlámpás éjszakai túra mindenki számára feledhetetlen marad. Iskolánk vezetői is meglátogattak bennünket, részt vettek az éppen aktuális programjainkon, együtt játszottak, túráztak velünk.

Nem csak a Máriácska zarándokhelynél, hanem többször is hálát adtunk a jó Istennek, hisz kegyes volt hozzánk, minden tervezett programot meg tudtunk valósítani.

Mi nevelők is élveztük a táborozás minden percét, bármilyen fárasztó is volt, hiszen a gyerekek jókedve, mosolya, lelkesedése által mindig feltöltődtünk.

Köszönet illeti a táborban résztvevő nevelőket is:

Szabóné Urbán Ildikó

Brindzik Attila

Urbán László

Hamarné Kovács Gabriella

Koncz Bernadett

Bognár Mariann

Darvas András Kálmán

 

Bodócsné Horváth Katalin (táborvezető)



 

vissza