Kapcsolat

Váci Mihály Katolikus Általános Iskola

Fenntartó neve: Váci Egyházmegye

OM azonosító: 201744

Intézmény neve: Váci Mihály Katolikus Általános Iskola

Intézmény címe: 2760 Nagykáta, Vadász u. 1.

Intézmény levél címe: 2760 Nagykáta, Vadász u. 1.

Intézményvezető neve: Dr. Molnár István

Honlap: www.vacim.hu

E-mail: vacim13@gmail.com

Felső Tagozat:

2761 Nagykáta, Vadász u. 1.

Tel: 29/440-359

Mobil: 30/776-1469

 

Alsó Tagozat:

2760 Nagykáta, Zárda u. 5.

Tel.: 29/440-047

Mobil: 30/776-1468

 

SNI Tagozat:

2760 Nagykáta, Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Tel.: 29/442-087


ANGOL NYELVI VERSENY JÁSZBERÉNYBEN

2018.01.08.

A Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola Jászberényben angol nyelvi versenyt hirdetett még szeptemberben, melyre iskolánk is benevezett.

 A verseny két fordulóból állt. Az első részben szövegértési készségünket és íráskészségünket mérték fel egy iskolai forduló során. A nyolcadik osztályosok közül a vállalkozó szellemű legjobbaknak egy feladatlapot kellett megoldaniuk, ami hasonlatos volt egy BME írásbeli nyelvvizsgához. Az eredmények alapján iskolánkból a  három legeredményesebb diákot hívták be a szóbeli fordulóba. Kedd és csütörtök délutánonként jó néhány témakört, helyzetet  megbeszéltünk, majd december 18-án, karácsony hetében a szóbeli megmérettetésen vettünk részt Jászberényben.
Itt szóbeli készségeinket mérték fel két csoportban. Különféle témákról kellett társalogni. Képek segítettek abban, hogy egy-egy témakör kifejtése könnyebb legyen. Ez olyan volt, mint egy alapfokú nyelvvizsga . Az első részben a vizsgáztató tanár volt partnerünk, majd egy témát önállóan kellett kifejtenünk. Izgalmas és új érzés volt szóban is számot adni tudásunkról. Évfolyamtársaimmal: Papp Grétivel és Molnár József Leventével dicsérő oklevelet kaptunk és örültünk a lehetőségnek, még akkor is, ha nem nyertünk ingyenes nyelvvizsga-lehetőséget, hiszen valóban igazi nyelvvizsgahelyzetben lehettünk, mely itt a felvételi vizsgák előtt igazi megmérettetésnek számít . A díjátadó után kis vendéglátásban is részesültünk és jó néhány tanácsot kaptunk nyelvtudásunk fejlesztésére és esetleges vizsgáinkra vonatkozólag.

                                              

Benda Gréta  8.b

vissza