• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Aranytoll egyházmegyei helyesírási verseny Gödöllőn

2023.04.24.

Április 20-án ismét Gödöllőre utaztunk a Szent Imre Katolikus Általános Iskola által szervezett helyesírási versenyre, ahová Pest, Nógrád és Jász-Nagykun-Szonok megye 14 általános iskolájából vártak diákokat.

Aranytoll egyházmegyei helyesírási verseny Gödöllőn

 Április 20-án  ismét  Gödöllőre utaztunk a Szent Imre Katolikus Általános Iskola által szervezett helyesírási versenyre, ahová  Pest, Nógrád és Jász-Nagykun-Szonok megye 14 általános iskolájából  vártak diákokat.  Az idén is nagy volt az érdeklődés, 1-8. évfolyam tanulói indulhattak, és iskolánként legfeljebb két főt lehetett nevezni. A versenyzőknek 45 perc alatt kellett megoldaniuk egy évfolyamonként 10-12 feladatot tartalmazó igencsak nehéz helyesírási kérdéssort. A hagyományos helyesírási totó mellett szavak toldalékos alakjait kellett megalkotni, a logika és a helyesírási szabályok alapján párokat képezni, a mondattani feladatok és képrejtvények megoldásán túl szóösszetételek, szószerkezetek, a tulajdonnevek és a belőlük  képzett melléknevek írásmódját is számon kérték.  Gyorsnak és figyelmesnek  kellett lenni, hogy a legjobbak közé juthasson valaki. A feladatlap kitöltése után - míg a Váci Egyházmegye iskoláinak magyartanárai javították a feladatlapokat – a tanulókat koncert  várta a tornateremben. Mint minden eredményhirdetést, ezt is feszült várakozás előzte meg. Minden évfolyamon az első hat legjobban teljesítő diákot jutalmazták. Az idén is - mint mindig, ha az iskolák legjobbjai mérkőznek meg egymással - nagyon szoros volt a verseny. A  szabályok szerint ugyanis, aki előbb vét hibát, még a pontazonosság ellenére is hátrább kerül.

Az alsós versenyzőink közül Ötvös Hanna 4. c osztályos tanuló a 2. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára: Brindzik Attila.

Kármán Zoé a 3. b osztályból ötödik helyezést ért el. Felkészítő tanára: Bodócsné Horváth Katalin.

A versenyen indultak még: Mészáros Bence, Veszteg Nóra, Ozsváth Milana, Balogh Alex Kristóf.

Felkészítő tanáraik: Juhász Árpádné, Tóth Klára, Bodócsné Horváth Katalin, Brindzik Attila.

Az 5. évfolyamon Ozsváth Zsófia 5. b osztályos tanuló az 1. helyezettnek járó gravírozott aranytollat  mondhatta magáénak. Felkészítő tanára:  Babinszkiné Karczub Mária.

 Szarvas Nóra Orsolya  7. b osztályos tanuló 6. helyezett lett. Felkészítő tanára:   Babinszkiné Karczub Mária.

Nyolcadikosaink között Balogh Lili Anna ( 8. a ) 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára:Tóthné Hegyesi Erika.

Laczi Fanni ( 8.c ) pedig egy ponttal lemaradva 4. helyen végzett. Felkészítő tanára: dr. Molnárné Fényes Judit.

A versenyen indultak még: Hernádi Kincső és Hernádi Álmos. Mindkettejük    felkészítő tanára: Babinszkiné Karczub Mária. Valamint a 6. évfolyamról Czakó Natália és Gábor Nikolett. Felkészítő tanáruk: dr. Molnárné Fényes Judit.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

 

vissza