• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Az alsósok tábora Mátrafüreden

2018.09.21.

Már megszámolni sem tudjuk hányadik alkalommal szerveztük meg a természetismereti és természetvédelmi táborunkat Mátrafüreden.

A régi, jól bevált tábori programok mellett mindig sikerül újabb és újabb élményeket jelentő kirándulásokat, versenyeket, játékokat kitalálni.

Az idén ehhez még az időjárás is hozzájárult, hiszen ilyen gyorsan változó, olykor kifejezetten zord időben még sohasem voltunk a Mátrában. Nem igen emlékszik senki arra, hogy valaha is be kellett a fűtést kapcsolni június végén. Az idén még erre is sor került!

Szerencsére az időjárás nem tudta befolyásolni a jókedvet és a jó hangulatot, és még a tervezett programokat is sikerült úgy alakítani, hogy a Máriácska, a Rákóczi forrás és a Sás-tó mellett felgyalogoltunk a felhőben fürdő Kékesre is. Csodaszép látványban volt részünk a tetőn, amikor a felhők között állva itt-ott kibukkant a napocska. Még az ég is kegyes volt hozzánk, hiszen a hatalmas vihar csak akkor szakadt a táborra, amikor az utolsó táborlakó is belépett az ebédlőbe. A villámlás és égzengés közepette még az ebéd is érdekesebb volt.

Kisnánán zokni csatában küzdöttünk a török ellen, és amikor megvédtük a várat, még kincset is kereshettünk!

Gyöngyösön a játszóházban kicsi és nagy együtt játszott, és a közös pizzázás is feledhetetlen volt mindenki számára.

Annak is örülhetünk, hogy ismét sikerült iskolánk jó hírét messzebbre is elvinnünk, hiszen nagyon sok kedves idegen kérdezte meg, honnan jöttünk, amikor a parkban majd száz kisgyermek énekelt és gitározott együtt.

Már most várjuk a jövő nyarat!

 

Kati néni

vissza