• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Egyházmegyei szavalóverseny Nagykátán a Váci Mihály Katolikus Általános Iskolában

2018.11.05.

2018. október 19-én negyedik alkalommal rendeztük meg iskolánkban az egyházmegyei szavalóversenyt, amelynek témája az Isten és az ember kapcsolata volt.

  Az egyházmegye 9 iskolájából 127 tanuló vett részt ezen a megmérettetésen. (Albertirsa 6 fő, Dabas 7 fő, Gödöllő 28 fő, Nagykáta 37 fő, Pásztó 16 fő, Pécel 6 fő, Szolnok 7 fő, Vác  10 fő és Vecsés 10 fő). Az ünnepélyes megnyitón először Czakó István igazgatóhelyettes köszöntötte az iskolánkba érkező versenyzőket, felkészítő tanárokat és szülőket. Majd két tanulónk tolmácsolásában egy moldvai csángó egyházi ének hangzott el: Oh, Szent István,  dicsértessél címmel. Ezt követően Tóth András kanonok, esperes, iskolánk lelki vezetője szólt a tanulókhoz.

A nagy létszámra való tekintettel a humán munkaközösség és az iskola vezetése megváltoztatta az eredeti versenykiírást, így a tanulók nem korcsoportonként, hanem évfolyamonként mérték össze tudásukat (2. évfolyam: 17 fő; 3. évf.: 22 fő; 4. évf.: 29 fő; 5. évf.:24 fő;  6. évf.: 17 fő és a 7-8. osztályosok korcsoportja: 18 fő). Szerencsére minden iskolából jelentkeztek pedagógusok zsűritagnak és a Szolnoki POK két szaktanácsadója is segítette munkánkat. Mind a hat zsűriben 3-3 különböző iskolából érkező magyartanár értékelte a tanulók teljesítményét. Minden versenyzőnek készítettünk emléklapot, évfolyamonként a hat legkiemelkedőbb szavaló oklevelet és könyvjutalmat kapott. A zsűri értékeléséig a tanulókat és kísérőiket agapéval vártuk az iskola ebédlőjében.

A rendezvény zárásaként dr. Molnár István, iskolánk igazgatója mondott köszönetet és gratulált a lelkes versenyzőknek valamint felkészítőiknek. A zsűrik elnökei a jutalomkönyvek és oklevelek átadása mellett értékelték a tanulók munkáját is.

Szeretettel várjuk jövőre is iskolánkba az egyházmegye versmondó diákjait a Szentlélekről és a Szentlélek hét ajándékáról szóló versekkel.

Iskolánk versenyzői:Gallai Anna 5.c V. hely, Wéber Vendi Doren 5.c VI. hely

dr. Molnárné Fényes Judit

a humán munkaközösség vezetője                                                     

 

vissza