• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Hebe Karácsonyi előtti anagramma játék

2023.01.08.

3 tanulócsoporttal az idén is bekapcsolódtunk a Hebe Kiadó ünnepváró játékába.

24 napon át a Facebook kiadói lapján jelent meg egy-egy karácsonyi szó, melynek betűit összekeverve adták meg. A nyelvi laborban minden nap ki is függesztettük ezeket az anagrammákat és a 7.b, a 7.c és a 8.c tanulói arra is vállalkoztak, hogy a megfejtéseket beküldjük. Igazán jól szórakoztunk, valamennyi szó eredeti alakját kitaláltuk. Reméljük, az idén is legalább oklevéllel jutalmazzák törekvésünket, ahogyan a tavalyi évben is. Ha a szerencse kedvez, még egy-egy vetélkedőbe való nevezést is nyerhetünk. Ha mégsem, akkor a tudás megszerzése lett a jutalmunk. Köszönjük a kiadónak a rejtvényt. 

A rejtvény beküldésére minden osztályból egy-egy tanuló vállalkozott: 7.b Ambrózi Réka, 7.c Kovács Zoltán, 8.c Laczi Fanni.

Köszönjük kitartásukat! 

 

Még mindig a Hebe Kiadó versenyei:

Ebben a tanévben is a karácsonyt választottuk az egyfordulós csapatversenyben. 3 tanulócsoportunk indult és a feladatok megoldása még tart.

A 6.b osztályosok  csapata (Fejős Karina, Göblyös Benedek és Vágány Dávid)  A2-es szintű feladatlapjában számos érdekes feladatot találhatott. Pl: Ki hozza az ajándékot a különböző országokban? Hogyan írjunk levelet a Mikulásnak? Mit énekel Mariah Carey? Hogyan készítsünk Christmas cracker-t? Milyen vidámságok hangzanak el az ünnepi asztalnál? …stb. Még adventi naptárat is kellett készíteni. A munka egy része még hátravan, január 16-ig küldjük majd a megoldásokat és várjuk az alapos értékelést.

 

vissza