• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Holdvilág-árok

2019.09.26.

Túráztunk a Pilisben

A Holdvilág-árokban kirándultunk szeptember 28-án, szombaton. Az oda vezető út nagyon szórakoztató volt. Alig vártuk, hogy megérkezzünk. Amikor odaértünk, elsőnek rossz helyre mentünk,de utána sikeresen megtaláltuk az útvonalat. 

Egy szép ösvényen indultunk el, ami egyben veszélyes is volt. Az erdőben eleinte fáztunk, de amint egyre beljebb értünk, le is vetettük a dzsekinket. Mivel nem volt csapadék, száraz útvonalon túrázhattunk. Hamarosan meg is érkeztünk a várva várt Holdvilág-árokba. 
Sok kisebb sziklát kellett megmásznunk, hogy felérkezzünk a feljebb vezető létrához. Sokan féltek ettől az úttól, de végül mindenki feljutott valahogy.
Tartottunk egy kis pihenőt a patak mellett. Az indulás előtt két út közül választhattunk: a bátrabb gyerekek a meredek, döcögős, kalandos úton; a kevésbé bátrak az egyenes kavicsos úton juthattak le.
Az út lejtője miatt mindenki lendületesen haladt vissza. Amikor leértünk, a buszon tudtuk meg, hogy megállunk egy "Mekinél". Ennek mindenki örült. A gyorsétteremben jóllakva indultunk haza. Nagyon elfáradtunk a nap végére, de nagyon jól éreztük magunkat. 
Igazán élvezetes kirándulás volt.


Palkó Viktória, Szabó Klaudia, Joó Nikolett, Alföldi Tamara, Lengyel Viktória és Molnár Laura 7.d

vissza