• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Idegen nyelvi tábor Zamárdiban

2017.09.18.

2017. június 25-én indultunk a zamárdi táborba.

Busszal utaztunk és a MOL kút parkolójában volt a találkozónk.

Az idő gyorsan telt a jó társaságban. Zenét hallgattunk, beszélgettünk, egyszerűen már előre élveztük az elkövetkező napok történéseit. Amikor megérkeztünk a helyszínre, megkaptuk a házakat, kipakoltunk és berendezkedtünk. Az első nap leginkább erről szólt, noha délután már nyelvi foglalkozás és balatoni fürdőzés is volt. Este minden szoba előadott egy produkciót a tábor megnyitójaként.

Minden reggel a körletrenddel kezdtünk. Sokat sportoltunk, legtöbbet métáztunk. Mindig volt valami jó kis program. Egyik nap komppal áthajóztunk Tihanyba, egy emeletes busszal felutaztunk a városba és ellátogattunk a Levendula házba, ahol egy ismeretterjesztő film után csapatban megoldottunk pár feladatot. A győztesek apró ajándékot kaptak, s szabadidőnkben még megtekinthettük a levendulaolaj-készítés módját, a nádas élővilágába is bepillantást nyerhettünk.

Másnap elsétáltunk a mólóra, ahol láthattuk a naplementét, csináltunk néhány fotót és még egy kisebb koncertet is meghallgathattunk a „Nem adom fel” együttestől. Voltunk még a zamárdi kilátóban, a visszafelé úton mindenki bátorságpróbán esett át. Az időjárás kedvezett nekünk, így sokat fürödhettünk a Balatonban és nagyon jókat játszottunk. Plakátokat is készítettünk a tihanyi kirándulásról angol és német nyelven. Kreatív ötletekkel tarkítva gyorsan készen lettek ezek az alkotások, amiket hamarosan megtekinthettek a folyosókon. Naponta részt vettünk angol vagy német nyelvi foglalkozásokon, melyek nem voltak 45 percnél hosszabbak és ott is jó és érdekes feladatokat kaptunk. Idén is sokat szórakoztunk a tábor ideje alatt és új barátokat is szereztünk.

Nagyon gyorsan eltelt ez a pár nap és a végén természetesen haza sem akartunk jönni. Szerintem azok, akik egyszer elmennek ebbe a táborba, minden évben visszavágynak oda, akik pedig még nem voltak, azoknak csak ajánlani tudom.

Marton Laura, 8.b

vissza