• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Ismét életre kelt az üres Plébánia!

2016.09.12.

Immáron ötödik éve rendeztük meg a hittanosok nyári napközis táborozását..........

Ismét életre kelt az üres Plébánia!

Immáron ötödik éve rendeztük meg a hittanosok nyári napközis táborozását Mihoc Valerián nagykátai káplán főszervező, Tóth András esperes plébános atya és sok más segítőkkel.

Július 11-től 15-ig ismét megtelt a Tápióbicskei plébánia udvara, életvidám felszabadult gyermekekkel. Százhuszonhat iskolás gyermek, ebből közel nyolcvan Nagykátai nebuló adhatta át magát a felhőtlen boldogságnak, az Isten és embertársi szeretet megélésének.

A Tábor mottója: „LEGYETEK IRGALMASOK MINT A TI ATYÁTOK IS IRGALMAS” . Mit jelent megélni Isten irgalmát, és az irgalmasság gyakorlása hogyan is valósul meg életünkben. Ezek a gondolatok járták át az egész hetet. Erről halhattunk a Szentmiséken Valerián atyától. Kedden elzarándokoltunk Mátraverebély-Szentkútra, nemzeti kegyhelyünkre. A délelőtti lelki töltekezés után felkerestük a Szent László forrást. Szerdán az Irgalmas Szamaritánus története, csütörtökön a Tékozló fiú, és pénteken a Jó Pásztorról szóló Szentírási részekről hallhattunk előadásokat a hitoktatóktól, melyek által közelebb kerülhettünk az Isteni irgalom megértéséhez. A lelki élet mellet jutott sok másra is idő. Akadály és ügyességi versenyekre, amelyeket a település iskola tornatermében rendezhettünk meg.

Ebben az évben is ellátogattunk a nagykátai strandra, ahol a felhőtlen kikapcsolódás és szórakozás várta a gyermekeket. Finomabbnál finomabb ételeket fogyaszthattunk. A záró napon, a táborzárás hálaadó Szentmisével és a csapatok közötti nemes verseny eredményének kihirdetésével fejeződött be. Oly gyorsan elrepült ez az egy hét az „Irgalmasság jegyében”. Reméljük jövőre is, találkozunk. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazon jó szándékú embereknek, akik a tábor megszervezéséhez imáikkal, anyagi és természetbeni adományaikkal hozzájárultak, és bármilyen más támogatással segítettek abban, hogy a gyermekek jól érezzék magukat.Külön köszönet a Kalászos asszonyoknak az egész hetes áldozatkész szolgálatukért. Mindenkinek az Isten fizesse meg százszorosan jóságukat.

Urbán László

diakónus

vissza