• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

KÉT ORSZÁGOS DÖNTŐS HELYET SZEREZTEK A VÁCI MIHÁLYOS SAKKOZÓ GYEREKEK!

2020.01.23.

A 8 és a 10 éves korosztálynak január 11-én szombaton rendezték meg a sakk korcsoportos megyei diákolimpiai döntőket Aszódon.

SZARVAS NÓRA megyei diákolimpiai bajnok, TÓTH LILI ezüstérmes, ezzel ők szereztek jogot a májusi országos döntőben való indulásra.

4. helyezett: LEDNICZKI NOÉMI, NÉMETH LAURA
5. helyezett: HEGEDŰS ZSOMBOR
6. helyezett: TÓTH FANNI
8. helyezett: SZÁNTAI ÁKOS
A 10 éves lányoknál nagy küzdelem alakult ki az első helyért Nóri és Lili között, végigvertek mindenkit, az egymás elleni meccset ezúttal Nóri nyerte. Domináltunk ebben a csoportban, Tóth Fanni az utolsó meccsen a továbbjutásért játszott, de tisztelőnyből sajnos elrontotta. Németh Laurának sem sok hiányzott a továbbjutáshoz. 
A 8 éves lányoknál két világversenyt megjárt több éve sakkozó lány mögött meglepetésre a 3 hónapja sakkozni elkezdett Ledniczki Noémi 4. helyezett lett 16 induló közül, minden dicséretet megérdemel.
A 10 éves fiúknál a nagy mezőnyben Hernádi Álmos az utolsó fordulós botlása miatt nem jutott tovább. Ferenczi Attila szépen helytállt.
A 8 éves fiúknál mindegyik fiúnk első osztályos volt, így 1-2 évvel idősebbekkel játszottak nagyrészt bemutatkozó diákolimpiájukon. Szépen helytálltak a 48 fős mezőnyben. Hegedűs Zsombor 5 győzelemmel rajtolt, első helyen volt, fél pont kellett volna neki a továbbjutáshoz, de sajnos a végén kettőt vesztett, pedig ha csak az egyiket nyeri, aranyérmes. Rendkívüli módon sajnáltam, megérdemelte volna az országos döntőt, nagyon ügyes volt.
Itt kiemelkedett még Szántai Ákos 5 pontjával és nagyszerű küzdőszellemével, szépen fejlődik. A 4 pontos fiúink eredménye is gyönyörű! Ők Rigó Milán, Szarvas Máté, Borhi-Bodócs Botond.
GRATULÁLUNK NEKIK! 

Társi Miklós

vissza