Lelkinap az alsó tagozaton

2016.11.08.

Novemberi lelkinapunk hagyományosan iskolánk védőszentjéhez, Szent Imre herceghez kapcsolódott.

Lelkinap az alsó tagozaton



Novemberi lelkinapunk hagyományosan iskolánk védőszentjéhez, Szent Imre herceghez kapcsolódott. Az első órában életével ismerkedhettek meg gyerekek és felnőttek egyaránt. Ezt követően szentmisén vettünk részt, amely a lelki ráhangolódást elősegítő igazi közösségi élmény volt, hiszen együtt énekeltünk, imádkoztunk. András atya prédikációja a szenteket, köztük védőszentünket, hozta közelebb hozzánk egy egyszerű, de igazán szemléletes hasonlattal. A szentek olyanok, mint a templomi üvegablakok, átsüt rajtuk Isten fénye. Nekünk is ez a feladatunk, példaképeinket, a szenteket követve kicsiny kis fényünkkel világítani.

Az iskolába visszaérve a gyerekek rövid vetélkedőn adhattak számot Szent Imréről szerzett ismereteikről, majd a tornateremben gyűltünk össze egy közös együtt éneklésre és imára, amelyet vendégünk, Csiszér László vezetett. Igazi lelki csemegével gazdagodtunk általa, amelyet az alsó tagozat apraja-nagyja nagy örömmel fogadott.

A szentek példája alapján fogadjuk szívünkbe Jézust, és kövessük Őt minden nap.

Ez a lelkinap megerősített minket, hogy Isten végtelen szeretete körülvesz minket, csak ki kell nyitnunk a szívünket és befogadni azt. Ezek a közös élmények is az Ő ajándékai számunkra.

Koncz Bernadett

vissza