• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Márton napi mulatság

2017.11.19.

November 16-án, csütörtökön végre újra készülődhettünk a Márton napi vetélkedőre.

 Minden osztályból 6 diák, 3 németes és 3 angolos alkotta a csapatotokat, akik már 14 óra után gyülekeztek a földszinti folyosón. Előzetes feladatként egy gipszlibát kellett kifesteni és a naphoz illő menetlevelet készíteni. A termekben évfolyamonként foglalták el helyüket a vállalkozó szellemű diákok, majd következett a vetélkedő. A csapattagok összedugták a fejüket és sorban oldották meg a kiadott feladatokat: német és magyar nyelvű rejtvények váltogatták egymást, s ügyességi megmérettetés is volt: gesztenyedobálás, libakeresés, tollfújás és –terelgetés, rímek alkotása, mogyorószállítás és madzagcsomózás.

A délután folyamán libazsíros kenyeret is fogyaszthattunk a hagyomány jegyében, hiszen a mondás így szól: „Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik.”  Az eredményhirdetéskor oklevelet és édességeket kaptak a versenyzők. 

16 órától Vámos László, a Tápiómente Néptáncegyüttes művészeti vezetője táncházat tartott a tanulóknak és a tanároknak. Terveink szerint a jövő évben újra megszervezzük a Márton napi délutánt.

                                                        A nyelvi munkaközösség tagjai

vissza