• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Óriási siker volt az V. Nagykáta Kupa sakkverseny

2016.10.27.

Az V. Nagykáta Kupa országos gyermek, középiskolás és felnőtt sakkverseny az önkormányzat hathatós támogatásának köszönhetően 2016. október 22-én, szombaton került megrendezésre a Művelődési Központban.

A versenyre 10 megyéből ( több mint 40 településről) és Budapestről érkeztek versenyzők, amely szinte olyan erősségű volt, hogy egy országos bajnoksággal vetekedett. A teljesség igénye nélkül az alábbi helyekről érkeztek versenyzők: Szeged, Hódmezővásárhely, Győr,Miskolc, Biatorbágy,  Eger, Cegléd,Hatvan, Jászberény, Gyöngyös, Martfű, Szarvas, Szolnok, Karancsberény, Dunaharaszti, Kunhegyes vagy éppen Szentendre és még sorolhatnánk.

A 188 fős létszám (173 gyermek és 15 felnőtt sakkozó) minden előzetes elképzelést felülmúlt, hiszen így ebben az évben az országos bajnokságokon kívül a legnagyobb sakk rendezvény volt! A nagykátaiak 35 sakkozó gyermekkel képviseltették magukat, akik közül   33 jelenleg is a Váci Mihály Katolikus Általános Iskola tanulója.

 

Minden induló édességekkel teli csomagot és egy komoly sakkújságot kapott már érkezésekor, ezzel is kedveskedni szerettünk volna a gyermekeknek a számos meglepetés mellett. Próbáltuk minél különlegessebbé tenni versenyünket. Az 5 gyermek korosztály mellett meghirdettünk egy felnőtt csoportot is. 

Minden korcsoport első helyezettje egy gyönyörű Nagykáta kupát vehetett át. A dobogós helyezettek szép érmet, valamint értékes sakk könyvet kaptak. Az összes induló általunk tervezett egyedi oklevelet kapott. A meglepetésekben pl. csokoládékat is sorsoltunk ki közöttük, valamint gyümölcsöket is kaptak a Pottok zöldséges jóvoltából.

Sakk fesztivál jellege volt az egésznek. A főbíró 20 év bíráskodás alatt még nem vezetett ilyen versenyen, ahol ilyen sokan lettek volna.

 

A díjakért köszönetet szeretnénk mondani a verseny létrejöttét segítő szponzoroknak, támogatóknak:

A verseny fő támogatója: Nagykáta Város Önkormányzata

Támogatók:  Szent István Király Vendéglő és Szent Imre Rendezvényház Nagykáta, Terék Bútorszalon Nagykáta,  Czakó Hús Kft. Nagykáta,  AGA-TÜZÉP kft. Nagykáta,  Hamar-Barkácsáruház,  Szent Kristóf  Patika Nagykáta,  Szivárvány Optika Nagykáta,  Sós Perec Pékség Nagykáta,  Investline Holding Kft.,  Tóth Ékszer Nagykáta, ebm Hungary Kft.      DS Smith Packaging Nagykáta,  Donát-fa Kft.,  Tényi István, Marton István,Társi Norbert, Kincsem Áruház Nagykáta,  Galéria Nyomtatvány Kft., MICRO COMPUTER Nagykáta, GKfotó Nagykáta, Kőművész 2002 Kft, Pottok Zöldséges Nagykáta

 

Az eredményhirdetésnél a díjak átadásában Agócs Pál alpolgármester segített.

Sokan megköszönték a szíves vendéglátást, jó alapot teremtettünk a további sikeres folytatáshoz, szívesen jönnek el hozzánk Nagykátára jövőre is. 

 

A Nagykátai gyermekek 2 ezüstérmet (Lengyel Andrea és Fodor Balázs) és egy bronzérmet (Gödöllei Zsombor) szereztek. Ez volt az első kupánk, amit mi rendeztünk, és első hely nélkül maradtunk. Az előzőeken mindig szereztünk kettőt.

Jó irányban halad a sakkozó gyermekek fejlődése, sikert sikerre halmoznak a különböző versenyeken, rengeteg érmet és kupát szereznek. Azt hiszem nem is lehet kérdéses a diákolimpiai csapataink országos döntőbe jutása, se a fiúknál, se a lányoknál. Nagyon jó kis közösség alakult, amiben a szülőknek is tevékeny része van, jó a hangulat a csapatban.

 

Akik nagyszerűen teljesítettek a versenyen és az első 10-ben végeztek: 4.hely: Kiss Levente,  5.hely: Kenyó Zsófia, Mikus Miléna, Gulyás Dénes,  6.hely: Turbucz Tímea, Böszörményi Gergő,  7.hely: Gyeraj Gréta, 8.hely: Tóth Lili, Besenyi Dániel,  9.hely: Bors Gergő,  10.hely: Olajos Anna, Udvari Tamás,  Lengyel Róbert,

Említést érdemel még: Akantisz Nóra, Udvari Mátyás, Böszörményi Dániel, Mikus Máté, Édes István, Jandó Anna, Tóth Fanni, Sári Zsolt, Kállai Richárd, Gazdag István, Oldal Júlia és Bukor Benedek.

 

Sajnos nem tudtam a gyerekeknek segíteni edzőként ezen a versenyen a rendezéssel kapcsolatos elfoglaltságaim miatt, ez pár helyezésen látszik. Biztos vagyok benne, hogy kiváló eredményeket fognak elérni a jövőben és töretlen marad a fejlődésük, sok örömet szerezve szüleiknek is. A mostani elsősök között is látok tehetségeket. Mikus Gáborral együtt köszönetünket fejezzük ki az igazgató úrnak és a tanároknak, hogy mindenben támogatnak minket!

 

Ui.: Tóth Lili vasárnap az aktuális rapid országos bajnokot is legyőzve bronzérmet szerzett a Budapesti Lauder kupán, hasonló erősségű mezőnyben, Tóth Fanni pedig ezüstöt az óvodások között!

 

Társi Miklós

a verseny szervezője Nagykátai Sakkszakosztály


Képeket ide kattintva galériánkban találja.

vissza