• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Szentlélek, jöjj!

2019.10.20.

2019. október 18-án ötödik alkalommal rendeztük meg iskolánkban az egyházmegyei szavalóversenyt, amelynek témája a Szentlélek és a Szentlélek ajándékai volt.

  Az egyházmegye öt iskolájából 86 tanuló vett részt ezen a megmérettetésen. Az ünnepélyes megnyitón először Koncz Bernadett és gitárosai az általatok is jól ismert Szentlélek jöjj, lobogó láng kezdetű dicsőítő énekkel köszöntötte az iskolánkba érkező versenyzőket, majd Czakó István igazgatóhelyettes szólt a diákokhoz, felkészítő tanárokhoz és a szülőkhöz. Rövid irodalmi műsorunkban elhangzó alkotások mintegy bevezetésül szolgáltak a versenyzők előtt álló feladathoz. Apró Annabell 1. b osztályos tanulónk egy pünkösdi népköltéssel, Kulcsár Bálint (8. b) egy tanulságos történettel idézte a Szentlélek ajándékait. A nagy létszámra való tekintettel öt zsűri értékelte a diákok versmondását. Mind az öt zsűriben 3-3, különböző iskolából érkező magyartanár értékelte a tanulók teljesítményét. Minden versenyzőnek készítettünk emléklapot, évfolyamonként a  legkiemelkedőbb  szavalók kaptak oklevelet és könyvjutalmat. A zsűri értékeléséig a tanulókat és kísérőiket agapéval vártuk az iskola ebédlőjében.

A rendezvény zárásaként dr. Molnár István, iskolánk igazgatója mondott köszönetet a lelkes versenyzőknek és felkészítőiknek. A zsűrik elnökei a jutalomkönyvek és oklevelek átadása mellett  értékelték a tanulók munkáját is.

Nagy örömünkre iskolánk tanulói közül sokan kaptak oklevelet és könyvjutalmat.

A 2. osztályosok versenyében Kiripolszki Bence 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Marosi Endréné Marika néni.

A következő korcsoportban két tanulónk is jeleskedett. Szántai Lili Janka 4. lett. Felkészítő tanára: Szabóné Urbán Ildikó. Müller Lili a 4. a osztályból 6. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Illés Zsuzsanna.

A felsősök versenyében is szép eredmények születtek. Az 5. osztályosok versenyében Dósa Linett 1. , Farkas Csilla 6. helyezett lett. Mindkettőjük felkészítő tanára Tóthné Hegyesi Erika.

A 6. évfolyamon Kamasz Krisztián 1. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Babinszkiné Karczub Mária. Szintén ebben a korcsoportban lett helyezett Gallai Anna, ő 4. lett. Felkészítő tanára: Nagy Zsuzsanna.

A 7-8. osztályosok versenyében is születtek szép eredmények. Mikus Miléna 1., Győrffy-Báthory Zsófia 4., Benda Gerda 5. helyezést ért el. Mindhármuk felkészítő tanára: Babinszkiné Karczub Mária.

Gratulálunk minden helyezett és versmondó tanulónknak, az őket felkészítő pedagógusoknak.

Szeretettel várjuk jövőre is iskolánkba az egyházmegye diákjait a szeretetről szóló versekkel.

dr. Molnárné Fényes Judit

a humán munkaközösség vezetője           

                                         

 

vissza