• Vadász utca 1.

  Vadász utca 1.

 • Zárda u.5.

  Zárda u.5.

 • Zárda u.5.

  Zárda u.5.

 • Dózsa György út 6.

  Dózsa György út 6.

 • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

  Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Szép Magyar Beszéd verseny

2019.02.10.

A Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép Magyar Beszéd verseny” területi fordulóját a Szolnoki POK felkérésére 2019. február 8-án rendeztük meg iskolánkban.

 Az idén is szép számmal jelentkeztek tanulók erre a megmérettetésre. 9 iskola 26 diákját köszönthettük. A megnyitó ünnepségen Simon Eszter 8. c osztályos tanuló Horváth István: A nyelv csak élve tündököl című versét szavalta, majd Tóth Kitti 7. c osztályos diákunk, az iskolai forduló III. helyezettje anyanyelvünkről szóló szép gondolatokkal a magyar nyelv ápolásának fontosságát hangsúlyozta. A megnyitó után a tanulók két korcsoportban versenyeztek a megtisztelő első helyezésért. Mint az elmúlt években, a zsűri tagjai most is a Szolnoki POK magyar szaktanácsadói voltak, akik a verseny után a hasznos gyakorlati tanácsok mellett dicsérettel és elismeréssel szóltak a diákok teljesítményéről, a pedagógusok felkészítő munkájáról. Iskolánk minden tanulónak emléklapot, a győzteseknek emellett oklevelet készített, a helyezettek természetesen értékes könyvjutalomban is részesültek.

Eredmények az 5-6. osztályosok körében:

 1. helyezett lett, így az emlékbizottság díszoklevelét kapta Dósa Judit Noémi, a tápiószecsői Gróf Széchenyi István Általános Iskola 6. osztályos tanulója. Felkészítője Hosszú István.
 2. helyezést ért el Kálmán Bálint, a tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskola  5. osztályos tanulója.  
 3. Miskolczi Nóra, aki szintén a tápióbicskei általános iskola 5. osztályos diákja.

Iskolánkat ebben a korcsoportban két diák is képviselte. Kiss Tímea,  a 6. c osztály tanulója IV., a szintén 6. c osztályos Akantisz Nóra V. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Tóthné Hegyesi Erika.

A II. korcsoport győztesei:

 1. Molnár Luca,  iskolánk  8. a  osztályos tanulója. Felkészítője Tóthné Hegyesi Erika. Luca képviseli majd kistérségünket a háromnapos  országos versenyen Kisújszálláson. Ezúttal is gratulálunk teljesítményéhez, sikeres felkészülést kívánunk neki.
 2. Békés Dominika, a  tápiószecsői Gróf Széchenyi István Általános Iskola 8. osztályos tanulója.
 3. Bognár Bence, az úri Szent Imre Általános Iskola 7. osztályos tanulója.


Iskolánkat ebben a korcsoportban még Kulcsár Bálint képviselte, aki IV. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Babinszkiné Karczub Mária.

 

Gratulálunk tanulóinknak és tanáraiknak az elért eredményekhez!

                                 dr. Molnárné Fényes Judit

munkaközösség-vezető

vissza