• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

SZÉP MAGYAR BESZÉD

2019.05.09.

2019. április 5-7.között került megrendezésre Kisújszálláson a Szép Magyar Beszéd tiszántúli országos döntője.

A versenyre regisztrálnom kellett kísérőmmel, ugyanis a kollégiumban a három nap alatt elszállásoltak, elláttak minket.
Megérkezés után a  Városházára mentünk az ünnepélyes megnyitóra. Ezt követően a szabadon választott szöveg felolvasása következett. /A versenyen összesen 61 versenyző vett részt, ezérta húzott sorszám alapján két csoportra osztottak bennünket./
Este kulturális programon vehettünk részt a Vigadóban. Másnap reggel korán keltünk, és megint a Városházára kellett mennünk. Ez volt az a nap, amin már volt okunk izgulni, mivel a kötelező szöveget kellett felolvasnunk a szakmai zsűri előtt 15 perc egyéni felkészülési idő után. A verseny lezajlott, s n is megkönnyebbülten és sokkal felszabadultabban indultam következő programunkra a gimnáziumba, majd utána városnézésre.

Este a közös vacsora után az általános iskola tornatermébe vittek minket, táncházat rendeztek.
Vasárnap reggel nem meglepő módon megint korán kellett mennünk a Városházára. A két csoport elbírálása külön teremben történt. A szakmai tanácskozás után a nagyteremben volt az ünnepélyes eredményhirdetés. Bronz, kiemelt bronz és arany minősítést lehetett elérni.

A zsűri engem kiemelt bronz díjjal jutalmazott, aminek természetesen nagyon örültem. A díjátadó után új barátokkal, rengeteg tapasztalattal és a Kazinczy-díjjal indultam haza.
Köszönöm Erika néninek az eredményes felkészítést, és az iskolának, hogy lehetővé tette a versenyen való részvételem.

Molnár Luca 8.a

vissza