• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

TÓTH LILI SZÉPEN HELYTÁLLT A KOROSZTÁLYOS SAKK VILÁGBAJNOKSÁGON!

2018.11.27.

A spanyolországi Santiago de Compostela városában rendezték november 3-tól 16-ig a Korosztályos Sakk Világbajnokságot.

Magyarországot 10 sakkozó képviselt,e és nagy örömünkre közöttük ott volt a Váci Mihály Iskola tanulója, TÓTH LILI. 

A 10 éves lányok korcsoportjának 119 indulója közül Lili a 46. kiemeltként indult. 
Különösebb elvárások nem voltak a szereplésével kapcsolatban a korosztályba való belépő évében, már az is óriási dolog, hogy ott lehetett a versenyen. 

Köszönet érte a támogatóknak: Nagykáta Város Önkormányzata, Dorner Gábor Polgármester Úr, Váci Mihály Iskola Alapítványa, Dr. Molnár István Igazgató Úr,  
DS Smith Packaging Kft., Vonnák Trans Kft., Galéria Nyomtatvány Kft.,
Lili a világbajnokságot nagy örömünkre egy amerikai lány elleni győzelemmel kezdte. A 3. fordulótól volt egy hetes veretlenségi szériája. A 9. fordulóban gyönyörű játszmában fantasztikus győzelmet aratott az előző évi világbajnok arab kislány ellen, és a 16. helyen állt. 
Nem volt kegyes a sorsolás az utolsó fordulókban, ha már eddig nem volt orosz ellenfél, a végső helyezés szempontjából legfontosabb 11. partiban összejött. Ráadásul négy címet viselő erős sakkozóval játszott egymás után a végén. Sok volt a két hét és a 11 forduló, az utolsó két partira sajnos elfáradt a nagyok elleni csatákban. A sokkal, de sokkal rutinosabb orosz lány felülkerekedett, így a verseny folyamán először veszített sötéttel, és végül a 119 indulóból a 38. helyen zárt. 
A svájci rendszernek "köszönhetően" megelőzték így olyanok, akiknek közük nem volt a  TOP 20-hoz, ha az utolsó fordulóban nyer, a 20 között végez. Tele volt oroszokkal, kínaiakkal, indiaiakkal, vietnámiakkal az élmezőny, a legjobbak mind magántanulók, sok gyerek nagymester edzővel vett részt a VB-n, ami még jobban növeli Lili eredményének értékét. 
A 10 éves korcsoport világbajnokságát így 6 ponttal (4 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség) zárta, a teljesítménye teljesen pozitív lett, nyert 69 élőt, majdnem 2 ponttal szerzett többet az elvártnál.
Minden elismerést és gratulációt megérdemel a teljesítményéért! 
A teljesség kedvéért indonéz világbajnoka lett a korcsoportnak, orosz ezüstérmes, kínai bronzérmes.
Köszönjük azoknak, akik figyelemmel követték a versenyt, biztatták Lilit, izgultak, szorítottak érte, nagyon jól esett neki. Reméljük, még sok szép eredményt ér el a sakkban!
Társi Miklós

vissza