• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

UNICEF-Boruljon kékbe a világ!

2018.11.20.

Az UNICEF Magyarország felhívta a gyerekek és a gyermekjogok iránt elkötelezett közösségeket, hogy csatlakozzanak a globális kampányhoz, és öltözzenek kékbe a nagy napon.

Iskolánk is így tett november 20-án.

Egy nap a Gyermekek Jogaiért!

2018. november 20-án iskolánk ismét csatlakozott egy világméretű kezdeményezéshez. Az UNICEF által meghirdetett akciót, úgy éreztük, a mi tanulóinknak is meg kell ismerniük és a korosztályuknak megfelelő szinten kell, hogy mi is foglalkozzunk azzal a céllal, hogy a gyermekek jogainak a világon mindenhol egyformán kellene érvényesülniük.

Kérésünkre a gyermekek kékbe öltözködtek, csuklójukra egy kék fonalat kötöttünk, hogy ezzel is kifejezzük együttérzésünket. A tornateremben néhány percben fotók segítségével megpróbáltuk elmagyarázni a gyerekeknek, hogy mit is jelent ez a nap, és azt is, hogy mi a mi kötelességünk, és esetleg mi hogyan tudunk segíteni a nálunk nehezebb körülmények között élőkön.

Egy-egy közös mondatot ismételve, a magasba emelt kék szalagos kezek jelezték az együtt gondolkodást és azt, hogy mit is jelentenek számunkra a gyermeki jogok:

- Boldogan akarok élni!

- Egészségesen akarok élni!

- Biztonságban akarok élni!

Majd mi, pedagógusok is együtt fejeztük ki gondolatainkat:

- Kevesebb erőszakot, kevesebb éhezést, kevesebb szenvedést akarunk!

- Legyen tisztább, zöldebb a világ!

A villámcsődület végén egy imával emlékeztünk meg a világ nehéz sorsú gyermekeiről, és ugyanakkor hálát adtunk azokért a körülményekért is, melyben mi élhetünk!

vissza