• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Verseny a nyári szünetben

2020.09.01.

A Tápió Közalapítvány és a Tápió Natúrpark januárban többfordulós vetélkedőt hirdetett meg a Tápió mente általános iskoláiban, melyre 26 diákcsapat jelentkezett.

 Az augusztus 26-án tartott döntőre a 11 legjobb csapatot hívták meg a szervezők.

A vetélkedő célja a Tápió Natúrpark természeti és kulturális értékeinek megismertetését célozta meg a diákok körében. A fordulók során ezekről kellett számot adni, illetve számos kreatív feladatot, helyi kutatást végeztek a résztvevő diákok. Ezek a feladatok a döntőben is folytatódtak, a tesztek megoldásán kívül kellett logót készíteni, volt növény- és állatfelismerés, madárhang felismerés, térképes és építészeti feladat a környék településeiről, valamint   még pár perces jelenetek előadásával is megmutatták a gyerekek, mire képesek.

Iskolánkat az ötödik évfolyamot befejező Balog Lili, Dósa Linett és Olajos Anna képviselte, akik már az előző fordulók után a harmadik helyről kezdték a pontgyűjtést ezen a délutánon.

A nap végére sikerült megtartaniuk ezt a szép eredményt és a dobogó harmadik fokára léphettek. Nagy dicsőség ez, mert a második helyezettől 5, míg az első helyezettől 9 ponttal maradtak el úgy, hogy a másik két csapat tagjai mind most kezdi a nyolcadik tanévét.

Még egyszer gratulálunk nekik és a munkájukat segítő szülőknek is.

Ötvösné Lengyel Andrea

vissza