• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Villámcsődület a Zárda utcában

2017.03.23.

Egészen különleges eseménnyel ünnepeltük a VÍZ VILÁGNAPJÁT az alsó tagozaton.


 Villámcsődületet szerveztünk, melyre készülve a gyerekektől előzetesen azt kértük, hogy ha lehetséges kék felsőben jöjjenek ezen a napon iskolába. A nagyszünetre a gyermekek egy kék szalagot kaptak a kezükbe, majd egy előre meghatározott rendben álltak be. Az általuk készített élőkép a VÍZ szót formázta, a kisebbek pedig valódi élővízként hullámoztak körülöttük.  
Villámcsődületünk célja - mint minden más ilyen típusú eseményen, amikor valami szokatlant, a hétköznapjainktól eltérőt csinálnak - a figyelemfelkeltés, az elgondolkodtatás volt.
A kék ruha, a kék szalagok, a nem mindennapi esemény segített felhívni a gyerekek figyelmét a víz fontosságára. Természetesen a tanítási órákon is beszélgettek arról, hogy mit tehetünk a minket körülvevő teremtett világ megőrzéséért, hogyan tudunk gazdálkodni Földünk vízkészletével, mi történik velünk, ha nem jutunk vízhez. 
És a legfontosabb, hogy mi is tudunk azért tenni, hogy ne pazaroljuk a vizet! Sok-sok apró, ám nagyon hasznos praktikát soroltak fel a gyerekek arról, hogy hogyan lehetne kevesebb vizet elhasználni, és hallottunk olyan megoldásokat is, melyeket már ők is használtak otthon.
Reméljük, villámcsődületünkre emlékezve egyre gyakrabban zárják el majd otthon is a vízcsapot, ha fölöslegesen folyik!
 Földünk legnagyobb kincse : az édesvíz!


Bodócsné Horváth  Katalin


Köszönjük a fotókat Poszt Evariszt anyukájának!

vissza