Együttműködés Longastrino általános iskolájával

2023.06.26.

7.c angol csoportja Nagy Zsuzsanna és Elena Corelli Grappadelli olasz tanárnővel együttműködve megismerkedett egy 7 fős olasz csoporttal az Emilia-Romagna tartományban található Longastrino általános iskolájából.

Érdekesség, hogy ez a település Alfonsine (Nagykáta testvérvárosa) közvetlen közelében helyezkedik el. 

Zsuzsa néni és Elena feladatokat adott ki nekünk. Az első feladat a bemutatkozásról és a kedvenc színünk megadásáról szólt. Itt kedvenc színeink mellett a legkedveltebb szabadidős programjainkról is beszámolhattunk. Megtudtuk, hogy ezek az olasz lányok sem sokban különböznek tőlünk (az olasz csoportban csak lányok vannak). A második feladatban is a színeké volt a főszerep, mert mindenki a kedvenc színével osztott meg gyümölcsöt a Padletben. Ez az alkalmazás számunkra ismeretlen volt, de könnyen beletanultunk, tanáraink mindenben segítségünkre voltak. A karácsony közeledtével képeslapot készítettünk az olasz diákoknak. Szebbnél szebb   alkotások jöttek létre, amelyek másolatait jó ideig a 2. emeleten láthattátok. Az eredeti képeslapokat postára adtuk és mi is megkaptuk tőlük a lapokat. A továbbiakban képzőművészeti alkotásokat választottunk, majd kisfilmeket készítettünk Canvával élelmiszerekről, ételekről. Több hónap várakozás után videókonferenciát tartottunk, így végre láthattuk őket és beszélhettünk is velük. Nagyon kedvesek és közvetlenek voltak. Örült a csoportunk, hogy lehetőségünk nyílt Olaszországban élőkkel beszélgetni. A projekt utolsó részében történeteket írtunk, ezekből gyűjteményt hoztunk létre. Igazán élvezetes volt egymás munkáit olvasni.

Reméljük, a jövőben is lesznek hasonló feladatok számunkra, hogy idegen nyelvi tudásunkat fejlesszük és betekintést nyerjünk külföldi iskolák diákjainak életébe.

 

                                 

                                                                    Balogh Luca, Koncz Viktória 

                                                                                  7.c osztályos tanulók

vissza