Közös illusztrációs projekt Bencze József Nagykövet Úrral

2024.06.26.

Még a covid idején adtam az előző osztályomnak feladatul, hogy készítsenek illusztrációkat Bencze József Szülőhazám című verséhez.

 Mindenki kiválaszthatta a neki tetsző versszakot. Nem volt megkötés, bármely technikát használhatták. A lelkesedés nagy volt, kitűnő alkotások születtek. Azóta eltelt 4 év, új osztályom van, az 5.c, és a magyar irodalom tananyaghoz kiválóan illett ismét ez a feladat, és a mostani tanítványaim is lelkesen közreműködtek.
A nagykövet úr a következő bejegyzést osztotta meg Facebook oldalán.

 

„A Szülőhazám c. versemben Tamási Áron örökérvényű gondolata is megfogalmazódik, mely szerint; “ az ember a szíve mélyén örökké odavaló, ahol született”.

Ez az érzés sokszorosan felerősödik, amikor valaki tartósan a szülőhazájától távol él.

Személyes tapasztalatból tudom, hiszen 12 évet folyamatosan más országokban, és más földrészen is éltem. Nagyon megtisztelő számomra, hogy a Nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola 5. c. osztályának több kisdiákja a versem egy-egy gondolatát a saját interpretálásában megrajzolta, megfestette. Köszönöm a “ kis-Művészeknek” ezt a kooprodukciót, gratulálok a tökéletes művekhez.

Köszönöm Király Ildikó tanárnőnek, akivel régi barátságban, és munka kapcsolatban vagyok, hogy a versemet bemutatta a diákoknak, akik a gondolataimat a rajz, és a festészet hangján megszólaltatták. Csodálatos illusztrációkkal gazdagodott a költeményem. ”

Bencze József

2024. május 28.

vissza