TÁBOR MÁTRAFÜREDEN

2016.09.14.

Júliusban került sor a művészeti tábor megrendezésére.

Mátrafüredi tábor

Júliusban került sor a művészeti tábor megrendezésére.

4-én izgatottan indult útnak 3 nevelő és közel 50 diák, hogy együtt meghódítsák a Mátra magaslatait.

A megérkezést követően 4 csapatot alkottunk, s rövid pihenő után meg is kaptuk az első feladatot: készítsünk címert a csapatunknak. Aznap esti túrán vettünk részt.

Ezután az öt nap alatt izgalmasabbnál izgalmasabb tennivalók és szórakozás várt ránk.

Az érkezés utáni napon kirándulást szerveztek nekünk. Parádon megismerkedtünk a kosárfonással, megtekintettük a tájházat, a palóc házakat. Az este szervezett vetélkedőn pedig az egész tábor olimpiai lázban égett.

Szerdán délelőtt énekléssel, játékkal, kézműves foglalkozással ütöttük el az időt. Délután az elmaradhatatlan gyöngyösi kisvasutazás következett. Este „A fele sem igaz!” játékot játszottuk.

A csütörtöki programot túrázással kezdtük. Eljutva a Máriácskához imádkoztunk és énekeltünk.

A Rákóczi-forrás felkeresése után a sástói kilátónál is megálltunk. Majd a nap fénypontja következett: a bobozás. Fáradtan tértünk vissza táborhelyünkre, mégis nagy lendülettel fogtunk neki az „1 perc és nyersz!” játéknak.

Pénteken tábori élményeinket kellett összefoglalni, plakátot készítettünk.

Este pedig jól szórakoztunk az előadott táncokon, jeleneteken.

Szombaton reggel szomorúan szembesültünk azzal, hogy véget ért a kiruccanásunk. Szívesen maradtunk volna még, mert nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük, Judit, Melinda és Andi néni jövőre is megszervezi ezt a tábort! Köszönjük!

Molnár Vivien 8.c

vissza