Városi trianoni megemlékezés- 2023. június 2.

2023.06.28.

„Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen e földön, hiszen összetartásban rejlik csak erő!" - olvashatjuk nagy erdélyi írónk, Wass Albert egyik művében.

E gondolat jegyében készültünk hosszú heteken keresztül az iskola színjátszókörével, énekkarával, valamint a felső tagozatos diákok mozgásos jelenetével a városi megemlékezésre, melyre 2023. június 2-án került sor.

 

A forgatókönyv készítésekor a Gyászkeretes béke címet adtam a műsornak, mely korabeli versekkel, visszaemlékezésekkel és az ehhez a történelmi eseményhez kapcsolódó zenei részletekkel idézte fel nemzeti múltunk ezen szomorú, a határainkon innen és túl élő magyarság számára tragikus időszakát.

 

A diákok előadása után az intézmény igazgatója, Czakó István osztotta meg a jelenlévőkkel emlékező gondolatait.

Nagyon szép és megható része volt az eseménynek az is, amikor a Városi Kórus előadásában felcsendült dalok után iskolánk diákjai vitték csodaszép magyaros ruhában a megemlékezés koszorúit és virágait a trianoni emlékműhöz.

Intézményünk képviseletében Czakó István igazgató és Horváthné Palkó Andrea helyezte el a kegyelet koszorúját.

 

 

A forgatókönyvet írta, az iskolai színjátszókört vezeti, és a műsort betanította: Szalóki Krisztina.

Ezúton is köszönöm szépen kollégáimnak, Tóthné Hegyesi Erikának és Horváthné Szolovjov Zsuzsának az énekkart és a tánckart felkészítő munkáját!

 

 

Szalóki Krisztina

 

vissza