• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

75. születésnapján köszöntöttük a püspök atyát

2018.06.08.

2018. június 1-jén 64 diák és 8 kísérőtanár vett részt iskolánkból püspök atya születésnapi rendezvényén.

Kicsit korán, fél 7-kor kellett indulnunk, mert 9-kor próba várt ránk, hiszen a nagyszabású élőkép részeit 27 intézményből itt rakták össze a szervezők. Addig mindenki otthon gyakorolta a ráeső részt. Egy rövid próba után mégis összeállt a rész egésszé, mert ott volt közöttünk a természetfeletti figyelem. Megtapasztaltuk az Ige erejét: „Semmi sem rendezettebb, mint amit a szeretet rendez el”- ahogyan azt főigazgatónk mondta.

Egy kis pihenő és lazítás után 10 órakor megszólaltak a fúvósok és a Taize-i ének: Dicsérje minden nemzet. Az ének alatt felfejlődött az énekkar a székesegyház lépcsőin és a téren félkört alkottak a fehér és kék pólós diákok. A háromszáz tagú összevont kórus – benne a mi 18 énekkarosunk - énekét Pécsi Rita és Varga László karnagy vezényelték, majd látványos flashmob következett: a néptáncosok előadása után textiltáncot adtak elő, majd a TE DEUM betűivé fejlődtek fel a téren a különböző iskolák kék ruhás diákjai, míg a fehér és sárga ruhások koszorút és virágot alkottak az írás körül. Mi a D-betűt alkottunk 46 diákunkkal.

A műsorban a továbbiakban Budaházi Árpád előadta többek között Sík Sándor Te Deumát, trombitán és orgonán hangzott el Charpentier Te Deuma, Dézsi Bernadett orgonakísérettel énekelte az Hallelujah-t Cohentől. A kórus énekeit követően az óvodások sorakoztak fel és egy-egy szál virágot adtak át a püspöknek.

A program szentmisével folytatódott, aminek kezdetén főpásztorunk megköszönte Istennek az életet, az iskolákat, a gyerekeket, a családokat, a szülőket, a tanárokat, a papokat. Hozzátette: A hálában ott van a szándék, hogy Isten akaratát tegyük. Homíliájában felidézte gyerekkorát, iskolás éveit, hogy milyen nagy hálával gondol vissza első tanító nénijére és más tanárokra, osztálytársakra. Köszönetet mondott Istennek, amiért bízik bennünk, értelmet ad az életünknek. A felolvasott evangéliumi részből kiemelte a fügefát, amely nem hozott termést – ilyen, amikor nincs értelme az életnek – és köszönetet mondott Istennek, amiért általa is gyümölcsöket hozott. Csodálatos számára, hogy Isten bizalmát, jelenlétét élvezte a szolgálatában. Megosztotta, milyen sok üzenetet kapott régi tanítványoktól, cserkészektől, hittanosoktól – jó érzés, hogy Isten általa sok szeretetgyümölcsöt osztott szét.

A homíliát követően a felajánlásban az intézmények képviseletében tanárok, diákok adták át születésnapi ajándékaikat a püspöknek. A mi iskolánk két ajándékot vitt. Egy a logónkkal díszített mappát, amiben tanulóink rajzaikkal illusztrálták püspök atya életútjának állomásait. A másik ajándék egy portré volt, amit Ivanics Rózsa 8.c osztályos tanuló rajzolt szeretett püspökünkről. A kép annyira tetszett püspök atyának, hogy örömében rögtön körbe is mutatta a szentélyben lévő paptestvéreinek.

A szentmise utáni hűsítő fagyizást követően indultunk haza azzal az élménnyel, hogy „Egy szív, egy lélek” lehettünk az egyházmegye több mint ezer diákjával.

Képek a galériában találhatóak.

vissza