• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

ANYA-NYELV- CSAVAR

2019.12.03.

ORSZÁGOS DÖNTŐ - 2019. november 21.

Miután sikeresen megoldottuk az iskolai fordulóra küldött feladatokat, továbbjutottunk az országos döntőbe Ceglédre.

November 21-én, ünnepélyes megnyitó után 11 órakor kezdetét vette a megmérettetés. Egyáltalán nem izgultunk, hiszen csoportban versenyeztünk, inkább bátorítottuk, ötletekkel segítettük egymást.

8 csapat versenyzett egymással az 5-6.-os korcsoportban az ország különböző régiójából. Egy-egy asztalnál ültünk, és laptop segítségével dolgoztunk. 45 perc állt a rendelkezésünkre a feladatok megoldásához. Milyen kérdések voltak? Keresztneveket kellett hiányzó betűsorba beilleszteni, hogy értelmes szavakat kapjunk. Az anagrammák sorozatában különböző tulajdonságok rejtőztek.

Közmondások, szólások elkezdett tagmondatainak párját kerestük, valamint régi szavaknak próbáltuk megtalálni a jelentését. A tesztfeladatok után negyed órás szünet következett, és egy pici eszem-iszom.

Ezután leballagtunk a földszintre, ahol már három csapat várt minket, hogy egymással is megmérkőzzünk. Ez a második forduló nagyon izgalmas volt!

Nagykivetítőn választhattuk ki a szimpatikus fantázianévvel ellátott nyelvtani feladatokat, rövid gondolkodási idő után szóban válaszoltunk. Pontot is lehetett rabolni a többi csapattól. Nos, mi meg is tettük, raboltunk is sokat!

Annyira lelkesen küzdöttünk, hogy még sikongattunk is örömünkben, Marika néni nem győzött csodálkozni.

Az eredményhirdetést izgatottan vártuk, mert a második fordulóban 2600 ponttal az első helyen végeztünk, és bizakodtunk, hogy az összpontszámunk sem lehet olyan rossz.

II. helyezést értünk el, nagyon szép ajándékcsomagot kaptunk mind a négyen.

Csapatunk tagjai voltak: Laczkó Sára 6.a, Barnóczki Eszter 6.b, Szécsényi Adél 6.b, Horváth Gréta Flóra 6.c

Köszönetet mondunk felkészítő tanárainknak: Horváthné Palkó Andrea, Nagy Zsuzsanna, Babinszkiné Karczub Mária tanárnőknek

vissza