• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Békamentés -Farmos

2017.03.20.

2017. március 17-én pénteken reggel ismét útnak indult iskolánk 15 alsós és 15 felsős tanulója, hogy idén is megmentse a szaporodásra ébredező barna ásóbékákat a közúti forgalom veszélyei elől.

Sajnos a reggeli hidegek és a száraz napok miatt gazdag békamegjelenésre nem számíthattunk, mely a program végére be is igazolódott, hiszen csak 18 békát találtunk összesen. Azért nem bánkódtunk, mert vezetőnk, Bozóki Balázs nagyon érdekes, sok információt átadó, tartalmas környezetismereti órát tartott nekünk.
Míg a feladatlapokat töltöttük, megismerkedhettünk a vöröshasú unkával, a leveli békával, láttunk vörös vércsét, egerészölyvet, nagy kócsagot. Megtanultunk különbséget tenni a tüske és az ágtövis, a mocsári csiga és a tányér csiga között, megcsodáltuk a védett tavaszi héricset.
Mindezek után pedig egy jót játszottunk a szikes pusztán.
Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon.

Másnap a szombat hajnali eső meghozta a várva várt eredményt, hiszen a cserkészcsapat 14 fős békamentői 1182 békát, köztük egy óriási barna varangyot, tarajos gőtét és leveli békát gyűjtöttek össze a nagyon hideg, esős napon.
Külön köszönet Mészáros Balázs és Nagy Gergő 7.d osztályos tanulóknak a lelkes munkáért!
Ötvösné Lengyel Andrea és Tóth Gábor

vissza