Jónak lenni jó!

2018.12.19.

Iskolánk tanulói é nevelői az idén is bekapcsolódtak ebbe a jótékonysági programba. Ajándékainkkal a rászoruló gyerekeket támogattuk.
Most a 6.b osztály beszámolója következik.

Amikor az osztályunk, az 5/b feljött a felsőbe,  újdonsült osztályfőnökünk, Melinda néni bemutatta nekünk a Boldogságóra programot. Eleinte nem ismertük az osztályfőnöki órákon zajló tevékenységeket, de a program lényege az volt, hogy a havonta megadott témákat átbeszéljük, és  kézműves megoldásokkal foglaljuk össze. 6.-ra megismertük az ilyen feladatokat, sőt a nyáron a program kapcsán Fonyódligetre is ellátogattunk táborozni, ahol szintén tartott nekünk Melinda néni és Judit néni hasonló órákat. Az idén már semmi sem volt idegen számunkra, az egy és fél év alatt a többi osztálynak is példát mutattunk. Mások is elkezdték a „Boldogságórákat” tartani.

Most decemberben is munkálkodtunk. E havi témánk a „Boldogító jócselekedetek” címet viseli, ennek kapcsán osztályunk elhatározta, hogy mindenki ad valamit a rászoruló gyerekeknek szánt adománygyűjtésbe. Így az 6/b csatlakozott a „Jónak lenni jó!” akcióhoz, melynek lényege az adományozás, azaz kinőtt, de jó állapotú ruhákat, könyveket, plüssöket és játékokat gyűjtöttünk azoknak a gyerekeknek, akiknek a szüleik sajnos nem tudják megadni azt, amit mi kapunk a sajátjainktól. Két hétig gyűjtöttük ezeket, majd az utolsó napon az osztály elkészített egy képet az adományokkal.

Visszagondolva mi nemcsak adtunk, hanem kaptunk is. Azzal, hogy egy emberként gyűjtött az osztályunk másokért,  mi is jobbnak érezhettük magunkat, mert a mi nem használt holmijaink, másoknak hatalmas ajándékok lesznek karácsonykor.
Reméljük jövőre is lesz adománygyűjtés, és még többen fogják velünk együtt támogatni a rászoruló gyerekeket.

                                                                                  Szűcs Boglárka 6/b osztály

 

vissza