• Vadász utca 1.

    Vadász utca 1.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Zárda u.5.

    Zárda u.5.

  • Dózsa György út 6.

    Dózsa György út 6.

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

    Bajcsy-Zsilinszky utca 36.

Simonyi helyesírási verseny

2022.04.11.

Ebben a tanévben nem a megszokott módon adtak számot helyesírási készségeikről tanulóink.

A  XXV. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyt digitális formában rendezték meg. Nemcsak a diákoknak, de a felkészítő tanároknak is új volt ez az a fajta megmérettetés.  Szerencsére a verseny előtti héten minden évfolyam kapott gyakorlásra lehetőséget, ismerkedtek a feladattípusokkal, a feladatsorok visszaküldésével. Számos probléma felmerült, de az igazi próba mégiscsak a verseny volt. A szervező informatikusok minden igyekezete ellenére az első versenynapon, március 23-án  szerverhibák miatt sok tanulónk nem tudta feladatsorát visszaküldeni. A 7-8. évfolyamos versenyzők ezért országszerte kaptak még egy lehetőséget. Sajnos a kijelölt második időpontban sok diákunk egyéb elfoglaltság miatt nem tudott újból versenyezni. Született ugyan eredmény, de a rendszer hibája miatt nem biztos, hogy minden tekintetben ezek a valós helyezések.

A 8. évfolyam tanulói közül I. helyezett: Váczi Lara Pálma (8. b)

II. Horváth Gréta Flóra (8. c)

III.  Basa Nelli (8. c) és Szécsényi Adél (8. b).

7. évfolyam: I. Tóth Lili (7. b)

II. Balogh Lili Anna ( 7. a)

III. Laczi Fanni (7. c)

Az 5-6. osztályosok március 24-én versenyeztek. Szerencséjükre az előző napi szerverhibát sikerült elhárítani, így mindannyiukat a valós eredményeik alapján tudták értékelni.

6. évfolyam:  I. Hernádi Álmos (6. b)

II. Ambrózi Réka (6. b)

III. Németh Laura (6. b).

5. évfolyam: I. Csigai Barnabás (5. b)

II. Czakó Natália (5. c)

III. Bojtos Zita (5. b).

Köszönjük minden felkészítő tanár és a többi versenyző diák és lelkiismeretes munkáját:

Barnóczki Eszter, Bene Emília, Bodnár Kinga, Brindzik Bianka, Bukor Benedek,  Dudás Balázs,Fejős Karina, Jánosi Csenge, Király Nikolett, Molnár Laura,  Olajos Anna, Sári Panna, Szántai Lili, Szécsényi Vanda, Szécsi Medárd Mór, Tóth Hanna, Varga Eszter.

A beérkezett feladatlapok pontszámai alapján évfolyamonként a versenyzők egynegyede továbbjutott az április 27-én megrendezésre kerülő megyei versenyre. Iskolánkból a következő tanulók indulhatnak a következő megmérettetésen:

Tóth Lili és Balogh Lili Anna a 7. évfolyam tanulói közül, valamint

Váczi Lara Pálma és Horváth Gréta Flóra a 8. osztáyokból.

Évek óta részt veszünk a Gödöllőn megrendezésre kerülő Aranytoll egyházmegyei helyesírási versenyen. Sajnos az elmúlt két évben a járvány miatt nem tartották meg ezt a versenyt, de az idén örömmel értesültünk róla, hogy nevezhetünk. Április 21-én a következő tanulóink indulhatnak az aranytollért: Csigai Barnabás, Czakó Natália, Hernádi Álmos, Ambrózi Réka, Tóth Lili, Balogh Lili Anna, Váczi Lara Pálma és Horváth Gréta Flóra.

Elért eredményeitekhez gratulálunk, sikeres felkészülést kívánunk!

dr. Molnárné Fényes Judit

munkaközösség-vezető

 

 

 

vissza