ANGOL-NÉMET NYELVI VERSENYEK

2017.12.04.

November 27-én, hétfőn 8 diákunk a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban szövegértési versenyen vett részt.

Német nyelvből Svájccal kapcsolatos ismereteikről kellett számot adni az írásbeli fordulóban, angol nyelvből a Karib-tenger kalózai című kisregény részleteire voltak kíváncsiak a vetélkedő összeállítói. A diákok teszteket töltöttek ki, valamint egy feladatban hallás utáni értés is volt. Mivel a verseny kétfordulós, várjuk az eredményeket, hogy készülhessünk a szóbeli meghallgatásra. 

 

November 28-án, kedden az országos angol verseny iskolai fordulójára került sor. 90 percig törhették a fejüket a vállalkozók a hetedik és nyolcadik évfolyamból.  Sokrétű, igencsak gondolkodtató feladatokat sikerült ismét a tesztbe összeválogatni, de azért 3 diákunk pontszáma elérte azt a limitet, mely fölött a megyei versenybe kerülhetnek.  Az ő lapjukat továbbítjuk, az iskolai sorrend pedig a következő:

 

7. évfolyam                 

I. Frank  Benedek 65ponttal továbbküldhető eredményt ért el.

II. Bagyinszki Máté 47 p

III. Brindzik Dorina 40 p

 

8. évfolyam

  1. I.                  Benda Gréta 80 p
  2. II.               Molnár József Levente 71 p : ők mindketten megyei felterjesztésre kerülnek.
  3. Bolyós Dominik  56 p
  4. Tari Noémi  51 p
  5. Varga Nikolett-Örkényi Csaba 48 p

Köszönjük a többi résztvevő lelkes munkáját is. 

A helyi gimnázium is elindította a kistérségre vonatkozó vetélkedőjét I love English, I love DJG címmel. Az első forduló feladatait már el is juttattuk a megfelelő e-mail címre. 3 négyfős csapatunk van a nyolcadik osztályokból. Még két írásbeli forduló van előttünk, majd január 12-én a szóbeli versenybe kerülhetünk, ha elég nagy kitartással most éppen a hálaadási ételekről jól gondolkodunk, illetve az első fordulóban az Amerikai Egyesült Államokról szóló feladatsorra megfelelő pontszámokat kapunk. Igazi kooperációban kell dolgoznunk, jó munkamegosztással, mert fő feladatunk mégis a továbbtanulás. Természetesen itt is sok ismerettel gazdagodunk, a felvételi elbeszélgetésekre pedig így is készülhetünk. A 8. a csapatának neve:   Dark Angels     a 8.b   NCIS AGENTS néven fut,   a 8. c versenyzői pedig a GOLD MINERS  nevet választották.

 

 

vissza