ANGOL NYELVI VERSENY JÁSZBERÉNYBEN

2018.01.08.

A Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola Jászberényben angol nyelvi versenyt hirdetett még szeptemberben, melyre iskolánk is benevezett.

 A verseny két fordulóból állt. Az első részben szövegértési készségünket és íráskészségünket mérték fel egy iskolai forduló során. A nyolcadik osztályosok közül a vállalkozó szellemű legjobbaknak egy feladatlapot kellett megoldaniuk, ami hasonlatos volt egy BME írásbeli nyelvvizsgához. Az eredmények alapján iskolánkból a  három legeredményesebb diákot hívták be a szóbeli fordulóba. Kedd és csütörtök délutánonként jó néhány témakört, helyzetet  megbeszéltünk, majd december 18-án, karácsony hetében a szóbeli megmérettetésen vettünk részt Jászberényben.
Itt szóbeli készségeinket mérték fel két csoportban. Különféle témákról kellett társalogni. Képek segítettek abban, hogy egy-egy témakör kifejtése könnyebb legyen. Ez olyan volt, mint egy alapfokú nyelvvizsga . Az első részben a vizsgáztató tanár volt partnerünk, majd egy témát önállóan kellett kifejtenünk. Izgalmas és új érzés volt szóban is számot adni tudásunkról. Évfolyamtársaimmal: Papp Grétivel és Molnár József Leventével dicsérő oklevelet kaptunk és örültünk a lehetőségnek, még akkor is, ha nem nyertünk ingyenes nyelvvizsga-lehetőséget, hiszen valóban igazi nyelvvizsgahelyzetben lehettünk, mely itt a felvételi vizsgák előtt igazi megmérettetésnek számít . A díjátadó után kis vendéglátásban is részesültünk és jó néhány tanácsot kaptunk nyelvtudásunk fejlesztésére és esetleges vizsgáinkra vonatkozólag.

                                              

Benda Gréta  8.b

vissza