Aszódi sakkverseny

2017.02.20.

A Pest megyei sakkcsapatok diákolimpiai döntőjét február 18-án rendezték meg Aszódon.

 6 csapattal képviseltük a Nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskolát.
Az alsós lányoknál még partit sem veszítve, ( 16 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség) óriási fölénnyel szerezte meg az aranyérmet a megyei döntőn a MIKUS MILÉNA, TÓTH LILI, KENYÓ ZSÓFIA összeállítású csapat.
Szintén az alsós lányoknál az OLDAL JÚLIA, JANDÓ ANNA, TURBUCZ TÍMEA csapat bronzérmet szerzett. A harmadik számú csapatunk pedig a 4. helyen végzett CSUTORKA LIZA, AKANTISZ NÓRA, OLAJOS ANNA, VÁCZI LARA összeállításban. Nagy reményekkel várjuk a szombathelyi országos döntőt, nagyon jól sakkozó kislányaink vannak.
Az alsós fiúk -  a GULYÁS DÉNES, BESENYI DÁNIEL, KISS LEVENTE, BÖSZÖRMÉNYI GERGŐ összeállításban - óriásit küzdve Telki csapatával,  7 meccséből 6-ot megnyerve lett ezüstérmes.
A GULYÁS GERGELY, KÁLLAI RICHÁRD, UDVARI MÁTYÁS, SÁRI ZSOLT, FERENCZI ATTILA összeállítású csapat pedig 8. lett.
A felsős fiúk MIKUS MÁTÉ, BÖSZÖRMÉNYI DÁNIEL, UDVARI TAMÁS, BORS GERGŐ összeállításban szintén 2. helyen végeztek, így ezüstérmesek. Csapat szinten veretlenek lettek, és fél pontra voltak csak az aranyéremtől.
Minden dicséretet megérdemel a 23 gyermek, amely képviselte az iskolát, 14-en éremmel jöttek haza! BESENYI DÁNIEL és TÓTH LILI 100%-os teljesítményt nyújtott csapatában!
Pest megyéből az első két csapat jut ki az országos döntőre, így az aranyérmes és a két ezüstérmes csapatunk döntős! Jövőre már a felsős lányoknál is érdekeltek leszünk.
A hangulat és a lelkesedés végig fergeteges volt, a mi eredményhirdetéseinknél volt a legnagyobb ováció és taps, jó volt együtt örülni a gyerekekkel.
IGAZI CSAPATOT ALKOTTAK, nagy gratuláció nekik!

Társi Miklós

vissza