EGYHÁZMEGYEI SZAVALÓVERSENY

2018.04.23.

Április 20-án harmadik alkalommal rendeztük meg iskolánkban az egyházmegyei szavalóversenyt, ahol az idén magyar szentekről szóló versek hangzottak el.

Az ünnepélyes megnyitóra a tornateremben került sor, ahol dr. Molnár István igazgató és Tóth András kanonok, iskolánk lelki vezetője köszöntötte a népes versenyző tábort.

 Majd Ferencz Károlyné vezetésével 5-6. osztályosaink ( Benedek Lili, Czibulka Dániel, Debre Dominik, Győrffi-Báthory Zsófia, Kiss Tímea, Varju Lili) balladával és népdalcsokorral kedveskedtek az ideérkező diákoknak.

 9 iskola 93 tanulója 4 korcsoportban versenyzett, hol 3-3 fős zsűri értékelte a diákok teljesítményét. A versenyzők értékelésére most is, mint az előző években, a különböző iskolákból érkezett magyartanárok vállalkoztak. A szavalatok után a zsűri tagjai a résztvevőknek egy-egy emléklapot adott át, amelyet az idén a Galéria Nyomtatványbolt készített el nekünk.

Nagy örömünkre iskolánk tanulói szép helyezéseket értek el.

A 2. osztályosok versenyében Borhi-Bodócs Boglárka (2. c) II. helyezést ért el. felkészítő tanára: Botkáné Kármán Gabriella

A 3-4. évfolyam mezőnyében Gallai Anna (4. c) 6. lett.  Felkészítő tanára: Szabóné Urbán Ildikó.

Az 5-6. osztályosok korcsoportjában Kocsi Ágnes (5. b) 3. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Király Ildikó;

Kiss Tímea (5. c) 4. helyezett lett. Felkészítő tanára: Horváthné Palkó Andrea.

A 7-8. évfolyamban Szécsényi Enikő (8. c ) az 5. helyezést érte el. Felkészítő tanár: dr. Molnárné Fényes Judit.

A győzteseink mellett gratulálunk minden résztvevő diákunknak.

Dr. Molnárné Fényes Judit
munkaközösség-vezető

 

vissza