English Korner Angol Nyelvi Verseny 2023

2023.12.15.

Ötödik alkalommal került megrendezésre az angol nyelvi verseny a jászberényi Terplánban.

A verseny célja, hogy felmérjék a 7.-8. osztályos tanulók angol nyelvi felkészültségét. A verseny 2 fordulóból áll. Feladatai megegyeznek a nyelvvizsgákon szereplő feladattípusokkal. Az első, írásbeli fordulón 3 szövegértés feladat volt, és egy 100-120 szavas fogalmazás a házimunka témakörben. Ezen iskolánkból 9 tanuló indult, de összességében 110-en mérettették meg magukat. Intézményünkből két tanuló jutott be a szóbeli fordulóba, összesen más jászsági településekről még 16 tanuló bizonyíthatott a 2. fordulóban.

A szóbelin a nyelvvizsga körülményeket szimulálva 2 csoportban kellett számot adni tudásukról. Először a két vizsgáztató kérdéseire kellett válaszolniuk, majd önállóan kellett beszélni egy kép alapján egy bizonyos témakörről, mindez 10 percig tarthatott versenyzőnként.
Miközben két fő szóban felelt, a többiek szendvicset, teát, sőt bejglit fogyaszthattak, oldva a feszültséget.
Az eredményhirdetéskor minden résztvevő kapott egy oklevelet, de igazán azok örülhettek, akik 2 oklevéllel távoztak, mert ők az első 3 között szerepeltek. Nagy örömünkre a versenyt iskolánk tanulója, Chlebovics Máté 7.a osztályos tanuló nyerte meg 92%-os teljesítménnyel, megelőzve 2 jászberényi tanulót. Balogh Levente 8.c osztályos tanuló is nagyon jól helyt állt. Alig maradt le a dobogóról. Gratulálunk mindkettőjüknek!
                                                                                                                  
                                                                                                 Király Ildikó és Ötvösné Lengyel Andrea
                                                                                                                            felkészítő tanárok

vissza