Évforduló

2023.11.20.

2023. november 19-én ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Magyar Katolikus Karitasz nagykátai alapszervezete.

 A vasárnapi Szentmise keretében köszöntöttük a közösség elhivatott tagjait, akik életében és mindennapi feladataikban központi szerepet játszik a segítségnyújtás az arra rászorulóknak.

Szent Erzsébet példáját követve, 30 éve dolgoznak azért, hogy szebbé tegyék sok-sok kisgyermek ünnepeit, támogassák az iskolakezdésüket, vagy segítsék a családokat tartós élelmiszerekkel. Iskolánk több éve működik együtt a Karitasszal. Számos gyűjtésben vettünk már részt közösen, többek között a „karácsonyi cipősdoboz” akcióban ajándékoztuk meg a szegényebb sorsú gyerekeket városunkban. De mi magunk is bármikor fordulhattunk és fordulhatunk segítségért az iskolánkba járó gyermekeink számára, mindig megkaptuk azt. Legutóbb például gondolkodás nélkül tették lakhatóvá a kicsik számára a plébánia Közösségi házát, hogy tanulóink ott folytathassák a tanévet.

Mindezekért hálát adva, rövid műsorral, tortával és gyerekek készítette kis ajándékkal köszöntöttük a 30 éves Karitasz tagjait s egyben a Jó Isten áldását kértük további életükre, munkájukra.

vissza