HELYESÍRÁSI VERSENY

2019.04.14.

2019. március 30-án a Biatorbágyon megrendezésre kerülő Simonyi Zsigmondról elnevezett helyesírási verseny Pest megyei fordulóján vettek részt tanulóink.

A novemberi első írásbeli forduló után három diákunknak is sikerült elérnie a bekerüléshez szükséges pontszámot. Évfolyamonként 25-25 tanulót vártak erre a megmérettetésre. A tollbamondás szövege és a feladatlap még a legjobb helyesíróknak is fejtörést okozott. A közel másfél órás írásbeli után izgalommal vártuk az eredményhirdetést. Bizony sok időbe telt, míg a négy zsűri minden feladatot kijavított.

Nagy örömünkre szép helyezést értek el tanulóink. Mint minden megyei versenyen, itt is szoros volt a mezőny. Az egyes helyezések között csak fél pontnyi különbségek voltak. A 6. évfolyamon Kelemen Hunor 6.d osztályos diákunk a 13. helyet szerezte meg. Felkészítője. dr. Molnárné Fényes Judit.

A hetedikeseink majdnem megszerezték a dicsérő oklevelet is. Varga Csilla a 7. d osztályból   7. helyezett lett. Felkészítője. dr. Molnárné Fényes Judit. Tóth Sára a 7. b osztályból fél ponttal lemaradva a 8. helyezést szerezte meg. Felkészítője: Babinszkiné Karczub Mária.

vissza