Hétfő reggeli áhítat az alsó tagozaton

2019.12.03.

Különlegesen szép ünnep részesei lehettünk december elején az első adventi gyertya meggyújtásának alkalmából a Zárda utcában.

 Kedves vendégeket fogadtunk - immár második alkalommal - a vajdasági Csantavérről, hogy együtt kezdhessük meg az adventi lelki felkészülésünket.

Az ünnepi műsor kezdetén a  4.b osztály mutatta be védőszentjének az életét. A gyermekek által igen jól ismert és szeretett Szent Miklós püspök életéről , jótetteiről szóló versek, dalok és jelenetek mind-mind arra biztatnak bennünket, hogy próbáljunk meg mi magunk is olyan apró jókat tenni, olyan szeretettel fordulni embertársaink felé, úgy szeretni és elfogadni a körülöttünk élőket, mint ahogyan azt Miklós püspök tette.

Bodócsné Kati néni segítségével nemcsak a műsorban szereplő gyerekek, de a nézők is mind átérezték a szeretetcselekedetek fontosságát, a „jobb adni, mint kapni” érzést.

Ezt követően, szinte folytatva a gondolatsort,  a csantavéri gyerekek performansza mutatta meg mindenkinek, hogy a szeretet mai világunkban, a számítógépek és a világháló által vezérelt életünkben is „egy ingyenesen letölthető program”.  S ahhoz, hogy a mi életünk is működésképes maradjon,  az olyan „vírusokat” mint az önzés, a harag, a neheztelés,  a múltbéli megbántódás, mind-mind törölnünk kell, ki kell ürítenünk a „kukába”. Így kellő hely jut majd a békének, a szeretetnek, a „like”-oknak.

Robi atya rövid elmélkedésében arra is rávezetett bennünket, hogy akkor fogjuk tudni igazán szeretni embertársainkat, ha megtanuljuk elfogadni saját magunkat.

Minden „error”-jelentésre, minden hibaüzenetre egyetlen megoldás létezik, kinyitni a szívünket, hogy beengedjük rajta a Jóisten szeretetét.

Az ünnepség megkoronázásaként közösen énekeltük el a csantavéri gyerekek fényjátékával kísért Magyarországért című dalt.

Jó volt érezni, hogy az országhatár nem elválaszt, hanem összeköt bennünket!

vissza