I. NAGYKÁTAI ÉRTÉKÜNNEP

2018.04.06.

2018. március 12-én iskolánk adott otthont az I. NAGYKÁTAI ÉRTÉKÜNNEPNEK, melyet a KALOT Katolikus Népfőiskolai Mozgalom rendezett.

 Ezen a napon iskolánk alsó tagozatának épülete megnyitotta kapuit, hiszen iskolánk tanulóin kívül számos hozzátartozó, illetve vendég is részt vett a programokon.

Az idei évben a KALOT jelmondata: Értéket az „Értéknek!” Ennek tudatában állítottuk össze a különféle programokat is.

A rendezvény köszöntőjét Miklós Zalán atya tartotta, aki az országos KALOT elnöke. Beszédében felhívta a figyelmet az értékek megőrzésének s továbbadásának fontosságára. Majd kezdetét vette a program-kavalkád. Elsőként Terék József varázsolt el minket csodás tárogatójátékával, majd iskolánk 1. b osztálya bemutatta Szent Bernadett ünnepére készült kis színdarabját. A programokat színesítette, hogy a gyerekek megkóstolhatták a híres malomkalácsot, valamint néhány osztállyal kilátogattunk a Tájházba is, ahol még többet megtudhattunk az értékek megőrzésének a fontosságáról. A nap folyamán még bemutatkozott: a nagykátai Zeneiskola, a Katica Nyugdíjas Klub, a Városi Kórus, valamint a vendégként érkezett nógrádmegyeri palóc asszonyok kórusa is. A napot a Tápiómente Táncegyüttes utánpótlás csoportjainak rövid bemutatója zárta. Külön öröm volt, hogy iskolánk jelen és volt tanulóit láthattunk, ahogy tovább örökítik a hagyományos viseleteket és táncokat. A rövid bemutatót követve Vámos László, az együttes művészeti vezetője táncba hívta a nézőközönségben ülő gyerekeket, illetve pedagógusokat is.

A nap végén tényleg elmondhattuk: - Értéket őriztünk és adtunk át minden résztvevőnek!

                                                                                                         Urbán László

vissza