Idegen nyelvi verseny

2016.12.19.

Angol és német nyelvi verseny Cegléden.

Idegen nyelvi verseny Cegléden

                November 28-án 13 órakor busszal indultunk a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban tartott angol és német versenyre. 

Angolból Gerard Durrell: A családom és más állatfajták című regényét kellett elolvasnunk, németből Ausztriáról szóló cikkeket tanulmányoztak át a versenyre készülők. Az utazás jó hangulatban telt, beszélgettünk, énekeltünk, de azért mindenki nagyon izgult a verseny miatt.

Mikor megérkeztünk, találkoztunk a Tápióbicskéről érkezett csapattal és együtt fedeztük fel az iskolát.  Kicsivel a verseny kezdete előtt az összes résztvevőt bevezették egy nagy tanterembe, ahol leülhettünk és ott elmondták, hogyan fog zajlani a verseny. Több csoportra osztották a versenyzőket és különféle termekbe mentünk be. A feladatlap megoldására 60 percet kaptunk. Szerintem voltak nagyon könnyű és elég nehéz feladatok is, de azért megbirkóztunk velük. Miután végeztünk, leadtuk a lapokat, fogtuk az ajándék csokit és gyümölcslevet és kisiettünk a teremből.  A folyosón bevártuk a többieket és megvitattuk, kinek mi ment a legnehezebben. Miután mindenki végzett, visszaindultunk Nagykátára.

A hazafelé utat már megkönnyebbülten és kicsit fáradtan tettük meg. Köszönjük felkészítő tanáraink (Dr Molnárné Fényes Judit, Nagy Zsuzsanna) munkáját és a lehetőséget a versenyen való részvételre.

                A verseny résztvevői németből: Hadrévi Henriett, Molnár Vivien és Velkei Vanda, angolból: Gubucz Anna, Gigor Regina, Máté Laura, Lengyel Bálint és mi ketten:

                                                                                                              Kovács Rebeka és Torma Laura.

vissza