Iskolánk kapcsolata Alfonsine-Longastrino általános iskolájával

2023.01.08.

Az idén folytattuk cserekapcsolatunkat egy olasz iskolával.

 Most is előre meghatározott forgatókönyv szerint haladunk. Ebben az évben a 7.c osztály vállalta ennek ezt a kooperációt, mely egészen júniusig tart majd.

         Az együttműködésben olasz kolléganőmmel, Elena Corelli Grappadellivel közösen határoztuk meg céljainkat, az együttműködés lépéseit.

Első körben minden diákunk röviden bemutatkozott a Padlet alkalmazásban feltöltött posztján,  választott egy-egy színt, majd ennek megfelelően egy gyümölcsöt is, olyat, mely a mi régiónkban terem. Ezekhez a rövid szövegekhez aztán a másik nyelvi csoportból hozzászólásokat fűzhettek a tanulók, akár kérdéseket is feltehettek kölcsönösen.

A következő lépésben egy olyan művészeti alkotást kellett választani és posztolni mindenkinek, amely szintén az ő kedvence és valamiféle ételt ábrázol. A kép alkotóját és címét is megneveztük angolul. A projekt célja ezen a szinten a nyelvi kommunikáció segítése, motiváció teremtése egymás valamint műalkotások megismerésére.

A 3. lépésben hagyományos képeslapokat írtunk, azokat elküldtük egymásnak. Ezeken a képeslapokon az üdvözletek mellett 3 -3 szó is szerepel, amely együttműködésünk 4. fázisa lesz. Történeteket kell írnunk felhasználva a közölt szavakat. Ezekből a képeslapokból néhányat be is mutatunk a fotókon.

Örülünk, hogy együttműködésünk során megismerkedhetünk egy másik ország kultúrájával, szokásaival. Nagyon jó érzés volt hagyományos, szépen elkészített üdvözlőlapokat kapni, melyeket olasz barátaink kézzel készítettek, mi pedig elküldtük a sajátjainkat.

 Érdeklődve várjuk a kooperáció azon fázisát, amikor közös online órán megláthatjuk egymást és még jobban megismerhetjük azokat, akikkel már jó ideje kapcsolatban vagyunk az internet útján.

                                                        Nagy Zsuzsanna

                                      szaktanár, munkaközösség-vezető

vissza