Kapuvári sakkverseny

2016.11.29.

2016. november 25-én 22 sakkozónk vett részt a Kapuvári Király Kupa versenyen.

Kapuvári sakkverseny

Iskolánk sakk-körére járó gyerekei közül 22-en (a szülőkkel, testvérekkel és más nagykátai sakkozó gyermekkel együtt 54-en) keltek útra november 25-én reggel a Kapuvári Király Kupa sakkversenyre.
Győri játszóházas programot szerveztünk az utazás napjára, ahol a gyermekek és a felnőttek is nagyon jól érezték magukat rengeteg játékkal és nevetéssel fűszerezve.
Másnap reggel mentünk tovább Kapuvárra, ahol izgalmas és sikeres versenyt tudtunk magunk mögött.
Az indulók között nagy részben Zala, Veszprém, Győr-Sopron és Vas megyei, valamint szlovákiai sakkozók voltak. Szerettük volna megmérettetni magunkat ebben a régióban is, hogy tudjuk, hol tartunk a fejlődésben, és lássuk, mik az esélyeink a diákolimpiákon.
Nemcsak nekünk, hanem a kapuvári, soproni, szentgotthárdi, tapolcai, ajkai, jánossomorjai, csornai, lövői, mosonmagyaróvári, győri vagy éppen töltéstavai sakkozóknak is kuriózumot jelentett, hogy velünk játszhattak. A megnyitón külön is kiemeltek és köszöntöttek bennünket, hogy ilyen távolságról is elmentünk hozzájuk ennyi gyerekkel. Már az iskolai  pólónkkal is feltűnést keltettünk, később pedig azzal, hogy a gyerekek mennyire tudnak küzdeni és egymás sikerének örülni.
Kezdenek csapattá érni. Nem véletlenül tűztünk ki érmet az országos döntőn a fiúknál és a lányoknál is. Persze addig még egy nagy feladat vár ránk, a megyei döntő megnyerése. A lány csapat kijelölése különösen nehéz lesz, sok a tehetséges gyermek.
Egyéni eredményeink ezen a versenyen:
MIKUS MILÉNA és TÓTH LILI arany, KENYÓ ZSÓFIA, OLDAL JÚLIA és GÖDÖLLEI ZSOMBOR  ezüst, JANDÓ ANNA, MIKUS MÁTÉ és BESENYI DÁNIEL bronzérmet szerzett.
Olajos Anna és Akantisz Nóra 4., Váczi Lara és Udvari Tamás 5., Gulyás Dénes pedig 6. lett.
Kiemelkedett Tóth Lili, aki mind a 9 mérkőzését megnyerve egyedül lett 100%-os az egész mezőnyben! Tavaly decemberben kezdett el sakkozni, azóta rendkívül sokat fejlődött, szép jövő előtt áll.
A gyermek csapatversenyben is óriási sikert értünk el:
TÓTH LILI, BESENYI DÁNIEL, KISS LEVENTE, BÖSZÖRMÉNYI GERGŐ összeállítású csapat aranyérmet szerzett.
Másik csapatunk bronzérmes lett, amely GULYÁS DÉNES, UDVARI TAMÁS, MIKUS MILÉNA, ÉDES ISTVÁN összeállításban játszott. Ebben a csapatban 3 diák az iskola tanulója.
Harmadik csapatunk a 4.lett: JANDÓ ANNA, AKANTISZ NÓRA, KENYÓ ZSÓFIA, OLAJOS ANNA.
A csapatverseny végeredménye:
1. Nagykáta SE I. 23,5 pont
2. Szentgotthárd 22,5 pont
3. Nagykáta SE II. 22 pont
4. Nagykáta SE III. 19 pont

Felnőtt csapatunk egy általános iskolással( MIKUS MÁTÉ), egy középiskolással (GÖDÖLLEI ZSOMBOR) és egy apukával (AKANTISZ MIKLÓS) a csapatban bronzérmet szerzett.
Minden elismerést megérdemelnek a gyerekek, gratulálunk nekik a gyönyörű eredményekhez!
Köszönjük Igazgató úrnak és az iskolának, hogy támogatta a gyermekek versenyzését.


Társi Miklós
csapatvezető

vissza