Mindannyian mások vagyunk

2020.11.23.

November 20. A gyermekek jogainak világnapja

„Joga van élni, lenni, szeretni, nevetni, hibát véteni, elesni, felállni. Joga van félelem nélkül élni, joga van tudni, milyen egy meleg szoba, joga van érezni az anya ölelő karját, a biztonságot adó hajnali félhomályt. Joga van beszélni, joga van békében élni. Joga van ölelni, sírni, játékot dobálni, és hiszti közben magát a földre levetni. Joga van minden nap meleg ételt enni, és meleg ruhában járni. Joga van emelt fővel, büszkén a szülei kezét szorítva menni, és joga van más érzést nem ismerni. Joga van megérezni az akaratot, az önmagába vetett hitet, hogy megértse nem csak karja, de szárnya is van. Joga van álmodni, és tenni érte, szembeszállni a jelennel, hogy a jövő szebb lehessen. Joga van háború nélkül élni, nevetve, játszva, hiszen semmiről nem tehet. Joga van ölelést kérni, és érintést megtagadni, mert joga van tudni, hogy a test az övé, és nem birtokolhatja más. Joga van vágyakozni, meséből szőtt paplannal éjjelente burkolózni. Joga van tudni, hogy övé a jelen, a jövő, és a múltunkat épp a létezése festette át. Joga van a fényhez, a parázshoz, melynek fényében tündérek nyernek győztes csatát. Joga van tudni, hogy szeretni nem mindig könnyű, de mindig csodaszép, és joga van tudni, hogy nem mindenki lesz áruló. Joga van érezni, hogy mindig mellette állsz, és hozzon bármit ez a világ, sosem lesz másként. Joga van a családhoz, ami szeretetből áll és ennyi épp elég.

A gyermeknek, aki mindig tiszta, akinek szemében ott az egész világ, az igazság, a szépség, a világ minden csodája, amit mi már nem értünk, de érezni vágyunk. Ma, a gyermekek jogainak világnapján minden gyermeknek joga van, joga kell, hogy legyen. Gyermekként, boldogan, és biztonságban élni. (Todorovits Rea) „

 

 

 

Egyetértésünket a fenti gondolatokkal egy közös dal eléneklésével szerettük volna kifejezni.

November 20-án reggel 300 kisgyermek énekelte közösen a Zárda utcában Halász Judit Mindannyian mások vagyunk című dalát.

A közös dal felvételét a következő Youtube –linkre kattintva tekinthetik meg:

 

https://www.youtube.com/watch?v=wjheKt9RddY

 

vissza