Német és angol nyelvi verseny a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban

2017.03.06.

2017. február 27-én Ceglédre utaztunk, a kistérségi német és angol nyelvi verseny második fordulójára.

 Decemberben a németes diákok Ausztriával kapcsolatos feladatokat oldottak meg írásban, az angolosok pedig Gerard Durrell: A családom és más állatfajták című regényével kapcsolatban szintén írásban adtak számot tudásukról. Ennek eredményeként 7 tanulónk került a szóbeli fordulóba.

A gimnáziumba való érkezésünk után még bőven volt időnk arra, hogy ismerkedjünk a helyszínnel, nézegessük a régi tablókat, információkat gyűjtsünk a gimnáziumban folyó oktatásról, a programokról, a diákéletről. 14 órakor az intézmény igazgatója

köszöntött bennünket, majd az idegen nyelvi munkaközösség vezetői tájékoztatást adtak a verseny menetéről. A németesek egy teremben adhatták elő a saját maguk által választott memoritert és beszélgethettek a megadott témakörök szerint. Az angolosok az egyik teremben társalogtak, a másik bizottságnál előadták Ausztráliáról szóló kb. 3 perces prezentációjukat számítógép segítségével. Az izgalmak és hosszas várakozás után megszülettek az eredmények. Valamennyi résztvevő diák oklevelet és egy könnyített olvasmányt kapott ajándékba. A németesek közül Velkei Vanda 5. helyezést ért el, felkészítő tanára, Judit néni egy cserép virággal gazdagodott. Mindketten szerepelnek a gimnázium honlapjára készült fotókon. A többi versenyzőt is elismerés illeti, hiszen a kistérségből csak ceglédi diákok és a mi tanulóink neveztek be a versenyre. Örülünk, hogy a felkészülés során sokféle ismerettel gazdagodtunk, számos vidám pillanatban volt részünk és mind írásban, mind szóban lehetőségünk volt a tudásunk, tapasztalataink gyarapítására s a megmérettetésre.

Gratulálunk diákjainknak kiváló teljesítményükhöz: németből Vanda mellett Hadrévi Heninek, angolból Gubucz Annának, Máté Laurának, Lengyel Bálintnak.

Nagy Zsuzsa néni, a nyelvi munkaközösség vezetője

vissza