Német nyelvi verseny

2023.02.19.

A ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium évek óta rendezi meg a kistérség 8. osztályosai számára az angol és német nyelvi kétfordulós versenyét.

 Még november végén került sor az írásbeli megmérettetésre. A német nyelvet tanulóknak Németország gazdasági életével, természetföldrajzával, kultúrájával, turizmusával és művészetével kapcsolatos feladatokat, hallás értési gyakorlatokat kellett megoldaniuk.

Iskolánk 8. A osztályos tanulója, Balogh Lili Anna holtversenyben a 3. helyen végzett az írásbeli fordulóban, így másik 13 társával együtt indulhatott a szóbeli versenyre, amelyet február 13-án rendeztek meg  Cegléden. Öt előre meghatározott témakörből társalgásra készült, és egy ppt-ben kedvenc német városát mutatta be öt percben  egy másik zsűri előtt. Lili választása Lübeckre esett, amelyről már biztosan sokan hallottatok a híres lübecki marcipánnal kapcsolatban. A hosszú és sikeres felkészülésnek meglett az eredménye: Lili az írásbeli és a szóbeli fordulóban megszerzett pontszámai alapján a 2. helyen végzett.

Gratulálunk teljesítményéhez!

Molnárné Fényes Judit

némettanár

vissza