NEMZET FIATAL TEHETSÉGEIÉRT

2020.01.22.

Akantisz Nóra vagyok, a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulója.

Kiskorom óta széles az érdeklődési köröm és szabadidőmben szívesen próbálom ki magam több területen is. Már óvodáskoromban kiállították rajzaimat a helyi könyvtárban, 12 évesen a művelődési központban festményeimen kívül grafikáimat és digitális rajzaimat mutattam be egy kiállítás keretében.

Tanulmányi versenyeken is szívesen veszek részt: az elmúlt tanévben az Alapműveleti Matematikaverseny iskolai fordulóját megnyerve a megyei versenyen második helyezést értem el. Eredményesen szerepeltem a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen és az országos Medve-matek csapatversenyen is.

A Kazinczy Szép Magyar Beszéd versenyen megyei ötödik, a Kaán Károly megyei természetismeret versenyen hatodik helyezett lettem. Korábban sakkoztam is, számos versenyen szép eredménnyel, melyek közül a legjelentősebb az Országos Sakk Diákolimpia csapatversenyén megszerzett ezüstérem.

Szabadidőmben szívesen írok történeteket, regényeket, melyeket illusztrációimmal színesítek.

Alsó tagozatban az iskolai vers- és prózamondó versenyen rendhagyó módon saját mesémet adtam elő, mellyel különdíjat szereztem, illetve az iskolai anyák-napi ünnepségen az általam írt “Mama-dal”-t adtuk elő osztályommal.

Az elmúlt tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán képviseltem iskolámat Istennel a hazáért és a szabdsaágért című festményemmel.

Kreativitásomat a konyhában is szívesen alkalmazom: különleges tortákat készítek és dekorálom azokat. Emellett számos, kézügyességet igénylő tevékenységet végzek: gumifigurák, makettszobák készítése, varrás, ruhadarabok dekorálása, barkácsolás, stb.

Iskolai előmenetelem kiváló, közösségi munkámat és eredményeimet a nevelőtestület is elismerte.
Első regényem (Stephanie Bons és a Főnix jogara), melynek borítótervét és illusztrációit is magam terveztem és készítettem, hamarosan könyv formájában is megjelenik, melyhez a 2019-ben elnyert “Nemzet Fiatal Tehetségeiért” ösztöndíj is hozzájárult.

vissza