November 11. Rendhagyó Márton-napi ünneplés

2020.11.23.

Az idei tanévben nem volt arra lehetőségünk, hogy megrendezzük az immár hagyományosnak számító Márton –napi lámpás felvonulásunkat.

Ennek célja egyrészt az volt, hogy városunkban végigvigyük a szeretet pici lámpácskáit, másrészt, hogy lehetőséget biztosítsunk az osztályoknak, a szülők közösségeinek egy kis örömteli együttlétre, egymás jobb megismerésére, egy forró tea és egy szelet zsíros kenyér társaságában. Ez sajnos az idén el kellett, hogy maradjon. Márton püspökről, az ő emberszeretetéről, jóságáról azonban természetesen megemlékeztünk. Az iskolarádió adta lehetőségeket kihasználva megtanultunk egy közös dalt, majd osztálykeretben, játékos feladatokkal idéztük fel életének történetét. Természetesen a tantermek ablakaiba a lámpások is kikerültek, hirdetve, hogy gyermekeink is pici lámpácskák, akik szeretetet visznek a családok életébe.

Az osztályközösségeknek szóló feladatok mellett egyéni pályázatot is hirdettünk. Az arra vállalkozóknak rövid fogalmazást kellett írniuk arról, hogy mit érezhetett Márton pap, mit gondolt, mi minden fordult meg a fejében akkor, amikor a libaólban elbújva akarta elkerülni, hogy püspökké válasszák.

Nagyon sok kreatív pályamunka érkezett. A legjobbakat természetesen meg is jutalmaztuk:

Márok Emese  3.c

Kocsi Liliána   3.b

Brindzik Alexa   3.b

Lévai Noel István  3.b

Kovács Dávid  4.b

Mikus Milán  4.b

Szabó Bence   4.b

Ollé Dávid   4.b

vissza