ORSZÁGOS ANYA-NYELV-CSAVAR ANYANYELVI VERSENY

2017.11.26.

2017. november 23-án iskolánk nyolc tanulója Ceglédre utazott a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola által rendezett anyanyelvi verseny országos fordulójára.

 Magyarország számos tájáról érkeztek a versenyzők: Sümeg mellől, Békésszentandrásról, Vácról, Gödöllőről, Szolnokról. Ide azokat a csapatokat várták, akik sikeresen szerepeltek az első, on-line fordulón, ahol 45 perc állt rendelkezésre egy hosszú és izgalmas feladatokat tartalmazó feladatlap kitöltésére. Megoldásukat interneten küldték el, és másnap kaptuk a jó hírt, hogy iskolánk mindkét csapata sikeresen szerepelt az első, válogató fordulóban.

A 6. évfolyam csoportját  Árpás Dóra és Juhos Balázs 6. a osztályos, valamint Tóth Sára és Kulcsár Bálint 6. b osztályos  tanulók alkották.

A 7. évfolyam csapatában a következő versenyzők képviselték iskolánkat:

Brindzik Dorina a 7. á-ból, Simon Eszter, Velkei Mária és Barnóczki András a 7. c osztályból.

A 7. osztályosok egy kis helyzeti előnnyel indultak a második fordulóba. Ők már tavaly is sikeresen szerepeltek Cegléden, de azért ők is kellőképpen izgultak.

Az ünnepélyes megnyitó után mindkét korcsoport számítógépen oldotta meg a feladatsorát. Majd a két korosztály külön vált. A kisebbek szóbeli fordulóval folytatták a versenyzést: a szókirakó játékot egy speciális memóriajáték követte.

A nagyobbakat Szent László életével kapcsolatos feladatsor várta az erre a napra berendezett szabadulószobában.

A 7. osztályosok a verseny befejeztével a Mária Rádió ceglédi stúdiójába látogattak. A csapatoknak egymással kellett interjút készíteniük. Diákjaink az albertirsai csapatról tudhattak meg mindent, amire csak kíváncsiak voltak.

Mint minden versenyen, itt is sokat kellett várni az eredményhirdetésre.

Nagy örömünkre mindkét csapatunk a második helyet szerezte meg.

Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak: Babinszkiné Karczub Mária, dr. Molnárné Fényes Judit és Tóthné Hegyesi Erika tanárnőknek.

                                                                                                dr. Molnárné Fényes Judit

                                                                                                   munkaközösség-vezető

          

                                 

 

vissza