Osztálykirándulás a Hungaroringen

2018.03.23.

Nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor elkezdtünk készülődni osztályunk védőszentje, Szent Bernadett bemutatására.

Minden percet kihasználva, nagy izgalmak közepette próbáltuk az előadást, hogy minél jobban sikerüljön, de mindig akadt valami, amin úgy éreztük, hogy még javítani kell. A nevezetes időpont pedig egyre jobban közeledett.

Ekkor, hogy még izgalmasabb legyen, néhány nappal a szereplés előtt Hatosi Máté anyukája egy kihagyhatatlannak tűnő pályázat lehetőségéről értesített bennünket. Ez egy biztonságos közlekedésre nevelési pályázat volt általános iskolások részére, amellyel egy osztálykirándulást lehetett nyerni utazással és étkezéssel együtt a Hungaroringre ! Nagyon csábítóan hangzott! Csakhogy nem adták ingyen! Az egyik feladat az volt, hogy képregényt rajzoljunk a gyalogos és kerékpáros közlekedéshez kapcsolódóan. Rendben van, rajzolni nagyon szeretünk, ez nem akadály, de a legnagyobb gond az idő hiánya volt, hiszen az előadásig is csak néhány nap volt hátra. Kirándulás, vagy előadás? Vagy talán mindkettő? Nekiláttunk.

A gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a képregény készítésébe, mozgósítva összes tehetségüket, képzelőerejüket a cél érdekében. A szülők könyvekkel, ötletekkel támogattak bennünket.  Sőt, egy imádsággal a Jóisten segítségét is kértük.

Végül sikerrel jártunk, minden elkészült, a határidőn belül eljutattuk a megadott címre pályázatunkat. Koncentrálhattunk az előadásra, meg a tanulásra. Hanem az izgalmak ezzel még nem értek véget. Ugyanis a benevezett iskolák pályamunkáit feltették az internetre, és a helyi szakmai zsűri pontjai mellé még bárki szavazhatott a rajzokra, ezzel is növelve a végső pontszámot.  Ekkor megint az anyukák, apukák siettek segítségünkre, szavazásra biztatva rokont, ismerőst, barátot, munkatársat. Csak vártuk, csak vártunk… Meg persze próbáltunk…..Meg persze tanultunk…. Meg persze reménykedtünk….

Ekkora összefogás, ilyen akarat, ilyen sok munka, ilyen sok izgalom csak nem lesz hiábavaló!

És nem volt hiábavaló! Megkaptuk a várva –várt levelet, melyben örömmel értesítenek bennünket, hogy alkotásunkkal megnyertük ezt az igazán különlegesnek ígérkező osztálykirándulást.

Nagyon boldogok vagyunk, és mindenkinek köszönjük, akik segítettek minket.

Molnárné Vandlik Ilona tanító néni

és az 1. b osztályosok Mosoly Manói

Utóirat: Az előadásunk is jól sikerült!

vissza