SAKKOZÓINK SIKEREI

2017.04.17.

KITŰNŐEN HELYTÁLLTAK A VÁCIS FELSŐS LÁNYOK ÉS FIÚK IS!

EZÜSTÉRMESEK LETTEK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBEN A VÁCIS ALSÓS LÁNYAINK!
Óriási bravúrral 2. helyen végzett 27 csapat közül a Váci Mihály Katolikus Általános Iskola alsós lány csapata a Szombathelyen megrendezett Országos Sakkcsapat Diákolimpiai Döntőben!                
A lányok végig magabiztosan az egész verseny során dobogón voltak AKANTISZ NÓRA, MIKUS MILÉNA, TÓTH LILI, KENYÓ ZSÓFIA összeállításban. Lili mind a 8 mérkőzését megnyerve 100%-os teljesítménnyel lett a 2. tábla legjobb pontszerzője, így tábladíjat kapott első diákolimpiáján.
Minden dicséretet megérdemelnek lányaink ezért a hihetetlen eredményért, sok nagyváros iskoláit utasították maguk mögé. Az alsós fiúk is nagyot küzdöttek, az utolsó fordulóban az éremért játszottak, de sajnos a minden mérkőzését megnyerő Tapolca jobb volt nálunk (3-1-re kaptunk ki), és így a szoros mezőnyben végül a 9. helyre estünk vissza 32 csapat közül! Ha mi nyerünk ilyen arányban, dobogósok vagyunk. UDVARI MÁTYÁS, GULYÁS DÉNES, BESENYI DÁNIEL, KISS LEVENTE, BÖSZÖRMÉNYI GERGŐ összeállításban értük el ezt a kiváló eredményt!
Gratulálunk az egész csapatnak és nagyon szépen köszönjük, hogy az iskola és az iskola alapítványa anyagilag támogatta a gyermekek részvételét a három napos döntőben!


Az iskola "felsős" lánycsapata a 15. helyen végzett az Országos Sakkcsapat Diákolimpia Döntőjében! Az alsós lány csapatból kimaradó lányaink egy elfogadott kérelem alapján a felsősök között indulhattak. Ennek tükrében óriási eredmény ez a helyezés úgy, hogy még egy 2. osztályos is volt a csapatban, amely OLDAL JÚLIA, JANDÓ ANNA, TURBUCZ TÍMEA, OLAJOS ANNA összeállításban játszott, és 50% körüli eredményt ért el.
A felsős fiúk, MIKUS MÁTÉ, BÖSZÖRMÉNYI DÁNIEL, UDVARI TAMÁS, BORS GERGŐ nagyot küzdöttek, és a 18. helyen végeztek (28 csapat közül) kiválóan képviselve iskolájukat és Pest megyét.
Gratulálunk az egész csapatnak, és úgy hiszem, nagyon jól érezték magukat a gyerekek ebben a három napban a pénteki önfeledt játékkal, szórakozással egybekötve a versenyzést. Alig várják a következő évi döntőt!

Társi Miklós, csapatvezető

vissza