Szent Patrik-nap az iskolában

2024.03.18.

Március 14-én emlékeztünk meg Szent Patrik napjáról iskolánkban.

14 órától nyelvi foglalkozásokat tartottunk azzal a céllal, hogy játékos formában megismerjétek ezt a nevezetes katolikus szentet, aki Britanniában született ugyan, de Írország védőszentjeként tisztelik és márciusban a tavasz köszöntése is az ő nevéhez fűződik a koboldok világával együtt. Neki nagy szerepe volt a katolikus hit elterjesztésében.

Ezen a délutánon mi, nyelvtanárok számos rejtvényt, kvízt, mozgásos és kreatív játékot készítettünk nektek, és köszönjük, hogy szívesen játszottatok velünk, részt vettetek a kis képecskék keresésében, csoportmunkában igyekeztetek, hogy megtaláljátok a megoldásokat, ír zenét hallgassatok és mindenféle egyéb mókás feladatot végrehajtottatok, mindezt azért, hogy jól érezzétek magatokat, együtt valósítsatok meg valamit, ami számotokra részben új. A délután folyamán kis ennivalóval is kedveskedtünk: vajas kenyeret szervíroztunk egy kis zöldhagymával, retekkel. Az édességeket se hagyjuk figyelmen kívül: a jó megoldásokért csokoládés mentolos cukrot, aranypénzeket és zöld békákat nyerhettetek.

Reméljük, jövőre is csatlakoztok kihívásunkhoz és jöttök minden osztályból egy angolos és egy németes csoporttal. Most oklevelet is kaptatok és örültünk, hogy zöld ruhában jöttetek.

Köszönöm a nyelvi munkaközösség tagjainak, hogy hozzájárultak a nap sikeréhez: Dr Molnárné Fényes Judit, Kovácsné Jakab Anikó, Györéné Iványi Andrea, Gyüréné Hacsi Judit, Szalóki Krisztina, Király Ildikó, Ötvösné Lengyel Andrea és tiszteletbeli tagként Tóthné Hegyesi Erika. Köszönöm munkátokat!

Nagy Zsuzsanna, munkaközösség-vezető

vissza